Největší zbraní v play-off bude týmová hra, uvědomuje si Jan Lattner

Rozhovory
ST 20. 1. 2016
Znojemští Orli se chystají na nadstavbu, kde budou bojovat o co nejvýhodnější pozici pro výběr soupeře v play-off. "Chceme skončit do čtvrtého místa, abychom začínali doma," prozradil Jan Lattner v rozhovoru.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Jak byste zhodnotil základní část?
Tak ze začátku jsme ani sami nečekali, že budeme na prvním místě, ale byl to určitě krásný pocit. Docela dlouho jsme se tam drželi. Pak přišlo období, kdy jsme jeden nebo dva zápasy prohrávali, koncem jsme zase vyhráli pět ze sedmi utkání. Neměli jsme žádné větší série proher, jako měly ostatní týmy. Občas se nám stalo, že jsme prohráli zápas, který jsme o tři branky vedli, na druhou stranu jsme jich celkem hodně i otočili. Myslím, že základní část byla povedená.

Jaké máte cíle v nadstavbě? Láká vás Liga mistrů?
V základní části máme už dva roky po sobě cíl dostat se do první šestky. To jsme splnili. V nadstavbě je to tak, že chceme být do čtvrtého místa, abychom si mohli vybrat soupeře pro play-off a zároveň začínat doma. Musíme tvrdě makat. Jestli skončíme první nebo druzí a zahrajeme si Ligu mistrů, tak to bude jedině plus z této sezóny. Prioritou je ale EBEL.

Co vaše individuální výkony? Jste s nimi spokojený? Ze začátku jste hrál v útoku, pak zase v obraně….
Dneska jsem se o tom zrovna bavil s trenérem. Ve Villachu mě dal zpátky do útoku, tak jsem z toho nebyl úplně ve své kůži (úsměv). V obraně se cítím o něco lépe. Už jsme se o tom bavili a dostali jsme pochvalu, že s Antonínem Bořutou hrajeme ve dvojici dobře, takže doufám, že nám to vydrží. Rád bych zůstal v obraně.

Co může být největší zbraní Orlů ve vyřazovací části?
Určitě to bude brankář. Patrik Nechvátal má letos výbornou formu. Důležitá je týmová hra, to byl i základ úspěchu v základní části. Doufám, že konečně prolomíme brány čtvrtfinále.

Přišel André Lakos. Jak zapadl do týmu?
André je borec, zapadl skvěle. Když jsme se naposledy vraceli z Villachu, tak s Ondrou Fialou prokecali celou cestu. Jak na ledě, tak i v kabině zapadl na výbornou.

Nadstavbu zahájíte v pátek s Vídní. Tento soupeř je však jediný, kterého Znojmo nedokázalo v této sezóně porazit. Čím si to vysvětlujete?
Já nevím. Loni jsme je porazili snad čtyřikrát nebo pětkrát, letos se to nepodařilo. Do zápasu v pátek jdeme s tím, že to chceme prolomit. Hrajeme doma a chceme vyhrát.

NEWSLETTER