Vzhůru k Bodamskému jezeru, bojovat o body se bude v Dornbirnu

Naši soupeři
SO 23. 1. 2016
Orli zvedají kotvy! První venkovní duel nadstavbové části odehrají v dalekém Dornbirnu, kde chtějí navázat na vítězné tažení a ukořistit další body do tabulky. Duel startuje v neděli od 17:30 hodin.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Gólman Florian Hardy je jedním ze dvou francouzských hokejistů působících letos v EBEL.

Sezóna sice ještě není zdaleka u konce, Dornbirn však již nyní může slavit. Poprvé v historii se probojoval mezi šestici nejlepších týmů EBEL a s předstihem si tak zajistil vstupenku do vyřazovacích bojů. Dosavadním největším úspěchem Rakušanů byla účast ve čtvrtfinále play-off v ročníku 2013/2014.

Nyní chtějí svěřenci kouče Dava MacQueena dokráčet dále. Svoje tažení nadstavbou začnou teprve v neděli. "Bude to těžké utkání. Češi hrají vždycky ve vysokém tempu. Musíme hrát jednoduchý hokej," hledá recept na Znojmo útočník Niki Petrik.

Orli jsou naopak v zápasovém rytmu. V pátek potvrdili svoji statistiku nejúspěšnějšího domácího týmu ligy a po dramatickém boji vyhráli nad Vídní. " V utkáních proti Dornbirnu se Jihomoravanům navíc dlouhodobě daří. Naposledy s ním prohráli před rokem. V letošní sezóně ztratili ve čtyřech vzájemných zápasech jediný bod.

"Do Dornbirnu pojedeme v nejsilnější sestavě, kterou můžeme poskládat. Chceme dovézt body," říká před utkáním trenér Jiří Režnar. Dlouhodobě mimo hru zůstávají obránci Martin Bača a Petr Šenkeřík. Otazník visí nad startem útočníků Jiřího Berouna a Jana Šedy.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
18 13 3 2 0 81:42

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo Dornbirner EC
pozice v tabulce 2. 6.
body 5 0
aktuální forma Znojmo – Vídeň 2:1
Villach – Znojmo 3:1
Znojmo – Fehérvár 6:2
Dornbirn – Linz 3:0
Bolzano – Dornbirn 4:1
Fehérvár – Dornbirn 4:3
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 50 bodů (26 + 24) Kyle Greentree, 38 bodů (14 + 24)
nejproduktivnější obránce Antonín Bořuta, 26 bodů (9 + 17)
Lubomír Štach, 26 bodů (9 + 17)
Andrew MacKenzie, 18 bodů (3 + 15)
brankář Patrik Nechvátal (91,70 %) Florian Hardy (92,60 %)
využití přesilovek 19,40 % 16,30 %
úspěšnost oslabení 83,70 % 85,20 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #20 Kristijan Nikolic, #9 Shane Warschaw
Čároví rozhodčí: #61 Ulrich Pardatscher, #77 Jakob Schauer

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal – Štach, Lakos A., Bořuta, Lattner, Roupec, Biro, Stehlík, Šulák – Tomas, Corey, Rehuš – Šedivý, Bartoš, Yellow Horn – Podešva, Pucher, Číp – Špaček, Fiala, Novák.
Hardy – Magnan, D´Aversa, Caruso, MacKenzie, Lembacher, Crawford, Jeitziner – D´Alvise, Arniel, Grabher Meier – Greentree, Sylvester, Siddall - Livingston, Zagrapan, Achermann – Putnik, Häussle, Macierzynski.
NEWSLETTER