Orel versus býk, budou domací opět úspěšní?

Naši soupeři
SO 30. 1. 2016
Tuhý souboj o lepší výchozí pozici do play-off pokračuje! Třetí Znojmo vyzve v neděli od 17:30 na domácím kluzišti lídra ze Salzburgu. Zápas vysílá v přímém přenosu televizní stanice SPORT 5.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Obránce Zdeněk Kutlák patří k důležitým hráčům Salzburgu. Letos si připsal již 29 bodů.

Úřadující mistr začal soutěž poměrně vlažně, avšak netrvalo dlouho a ze samého dna vystoupal na vrchol tabulky. Od té doby již svoji pozici nikomu nepřenechal a i v nadstavbové části dál vládne. Jako jistý účastník příštího ročníku Ligy mistrů může zbývající zápasy hrát s klidem na svých holích. V pátek sice Salzburg podlehl Vídni 0:1, to byla ovšem v posledních patnácti zápasech teprve druhá porážka v základní hrací době!

„Pokud nedáme ani jeden gól, nemůžeme vyhrát. Musíme jít dál a připravit se na Znojmo, které je doma velice silné. Pokud budeme hrát naši hru a budeme ve střehu, šance přijdou. Očekávám zápas ve velice rychlém tempu,“ myslí si útočník Manuel Latusa.

Sílu rakouského celku dokazuje i fakt, že první dvě místa v tabulce kanadského bodování zaujímají jeho kanonýři - John Hughes a Ryan Duncan. V polovině sezóny přišel Luciano Aquino a okamžitě se stal důležitým článkem mužstva. V dosavadních jednadvaceti duelech si připsal hned šestadvacet bodů.

Orlům se proti býkům daří. Letos jim nasázeli už sedmnáct branek, zatímco z vlastní sítě lovili puk jen devětkrát. Znojemským patří po třech odehraných zápasech nadstavby třetí příčka se stejným bodovým ziskem jako rival z Vídně. Po prohře na nájezdy s Linzem si chtějí nyní spravit chuť. „Dostáváme moc trestů, ale buďme rádi za ten bod,“ hodnotil utkání André Lakos, jenž si v neděli zahraje proti svému bývalému klubu.

Jihomoravané se mohou spolehnout hlavně na body z domácích zápasů, z posledních devíti jich sedm vyhráli. Český tým potřebuje bodovat, aby si pojistil dobrou výchozí pozici v elitní čtyřce, která zajišťuje ve vyřazovací části start na domácím kluzišti.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
26 14 5 1 6 82:86

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC Red Bull Salzburg
pozice v tabulce 3. 1.
body 7 11
aktuální forma Linz – Znojmo 5:4sn
Dornbirn – Znojmo 3:2p
Znojmo – Vídeň 2:1
Salzburg – Vídeň 0:1
Salzburg – Dornbirn 6:5p
Bolzano – Salzburg 4:6
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 51 bodů (26 + 25) John Hughes, 60 bodů (17 + 43)
nejproduktivnější obránce Antonín Bořuta, 26 bodů (9 + 17)
Lubomír Štach, 26 bodů (9 + 17)
Dominique Heinrich, 35 bodů (7 + 28)
brankář Patrik Nechvátal (91,5 %) Luka Gračnar (92,1 %)
využití přesilovek 19,5 % 18,5 %
úspěšnost oslabení 89 % 82,4 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #33 Gergely Kincses, #9 Shane Warschaw
Čároví rozhodčí: #96 Elias Seewald, #55 Daniel Soos

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal – Štach, Lakos, Lattner, Csamango, Roupec, Biro, Stehlík, Šulák – Tomas, Trivino, Fiala – Špaček, Rehuš, Yellow Horn – Podešva, Pucher, Číp – Beroun, Šeda, Novák.
Gračnar – Connelly, Fahey, Kutlák, Trattnig, Heinrich, Pallestrang, Viveiros – Sterling, Duncan, Hughes – Ledin, Komarek, Aquino – Kristler, Walter, Latusa – Cijan, Rauchenwald, Hochkofler
NEWSLETTER