Za výhru jsem slíbil tatarák, prozrazuje Peter Pucher

Rozhovory
SO 13. 2. 2016
Okusil derby dvou jihomoravských rivalů již podruhé. Zatímco poprvé oblékal dres Komety, v pátek se představil na znojemském ledě jako hráč domácích. Útočník Peter Pucher hovoří o ostře sledovaném utkání.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Utkali jste se s jedním z nejvěhlasnějších soupeřů v regionu a zároveň největším rivalem. Jak utkání hodnotíte?
Hráli jsme před vyprodaným hledištěm proti Kometě, takže motivace byla obrovská. V případě výhry jsem slíbil tatarák, ale bohužel to nevyšlo. Je škoda, že jsme před domácím publikem nedokázali zvítězit, ale to je hokej. Z naší strany to bylo možná až moc přemotivované. Chtěli jsme hrát útočně a soupeře zatlačit do obranného pásma. Bohužel jsme ale udělali chyby a Brno nás potrestalo.

S jakým nasazením jste do duelu vstupovali?
Šlo vidět, že je to přátelský zápas a ne liga. Hráči nešli až tak do sebe, přece jenom nás i Kometu ještě čekají těžké zápasy, které musíme zvládnout a jsou pro nás i pro ně velice důležité. Nikdo proto nechtěl riskovat zranění. Bylo tam nasazení a bruslení, ale obešlo se to bez zákeřností, zbytečných faulů a vyhecovaných emocí.

Považujete to za zpestření reprezentační přestávky?
Určitě ano, hlavně pro lidi to muselo být zajímavé a jistě si to užili. Jen škoda, že jsme ten zápas nezvládli. Moc jsme chtěli, ale je to sport. Pokud bude v budoucnu odveta, tak se budeme samozřejmě snažit to soupeři oplatit.

Připomenul vám dnešní zápas trošku extraligový hokej?
Trošku ano. Hráli velice zodpovědně dozadu a vyráželi do protiútoků. Jakmile neměli kotouč, okamžitě přešli do obranného tvaru. Bránilo všech pět hráčů a snažili se nás vytlačit z pásma.

Očekávané poměření sil je za vámi, na co se soustředíte nyní?
Čekají nás tři důležité zápasy, které musíme zvládnout. V úterý přijede těžký Linz, my se musíme stoprocentně připravit a odevzdat maximum. To je pro nás obrovská priorita.

NEWSLETTER