EBEL je zpátky! O druhé místo přijede bojovat Linz

Naši soupeři
PO 15. 2. 2016
Po reprezentační přestávce je tady opět ligový zápas. Tři kola před koncem nadstavby zavítají Černá křídla z Linze do Znojma, kde svedou přímý souboj o druhé místo s domácími Orly. Zápas se hraje v úterý od 18:30, buďte u toho!
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
» Hvězda soupeře
Na Michaelu Ouzasovi si nejeden tým vylámal zuby. Orli na něj však znají recept, letos mu nasázeli již 20 branek.

Oba úterní soupeři se velice dobře znají. Letos na sebe narazili už pětkrát a hned třikrát musely o vítězi rozhodnout samostatné nájezdy. Větší úspěšnost mají Orli, kteří zvítězili ve třech kláních. Vzájemná střetnutí přináší strhující podívanou a ofenzívní hokej. Diváci viděli již 36 branek!

Klíčem k úspěchu bude zaručeně disciplinovanost. Obě mužstva jsou na špici tabulky využití přesilových her. Znojmo promění v průměru každou pátou početní výhodu, Linz téměř každou čtvrtou. Ostatně o tom se Orli přesvědčili v posledním vzájemném střetnutí. V něm vedli 3:0, ale soupeř dokázal utkání otočit čtyřmi góly z přesilových her.

Týmy už vyhlíží play-off, které se nezadržitelně blíží. Vedení rakouského celku proto přivedlo Kanaďana Travise Rocheho. Zkušený obránce odehrál v NHL 60 zápasů a připsal si 20 bodů. Ani Znojmo však nezůstalo na přestupovém trhu pozadu. Na jih Moravy přichází brankář Jan Lukáš.

» Více se o nové posile dočtete zde

Znojemští hokejisté si zpestřili reprezentační přestávku přátelským utkáním s regionálním rivalem z Brna. Nyní se však plně soustředí na poslední kola nadstavby. Lákadlem je také Liga mistrů. Pokud v úterý porazí přímého konkurenta, bude na dosah. "Před začátkem nadstavby jsme si řekli, že ji chceme vybojovat. Maximálně se na to připravíme, aby fanoušci mohli v příští sezóně vidět nejlepší evropské týmy na vlastní oči," prozradil Patrik Nechvátal.

Příznivci, kteří nebudou moci sledovat utkání přímo na tribunách znojemského stadionu, mohou zápas vidět také v přímém přenosu televizní stanice SPORT 5 nebo na internetovém streamu mediálního partnera klubu Playo.tv.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
30 13 10 4 3 114:93

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EHC LIWEST Black Wings Linz
pozice v tabulce 2. 3.
body 14 13
aktuální forma Salzburg – Znojmo 4:1
Znojmo – Bolzano 6:4
Bolzano – Znojmo 3:2sn
Linz - Dornbirn 3:4p
Salzburg - Linz 2:5
Linz - Salzburg 2:5
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 56 bodů (27 + 29) Andrew Kozek, 62 bodů (37 + 25)
nejproduktivnější obránce Antonín Bořuta, 26 bodů (9 + 17)
Lubomír Štach, 26 bodů (9 + 17)
Sebastian Piché, 44 bodů (16 + 28)
brankář Patrik Nechvátal (91,20 %) Michael Ouzas (93,30 %)
využití přesilovek 20,90 % 24,30 %
úspěšnost oslabení 81,90 % 86,70 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #44 Vladimir Babic, #4 Viktor Trilar
Čároví rozhodčí: #91 Attila Nagy, #87 Gasper Zgonc

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal – Štach, Lakos, Lattner, Biro, Stehlík, Šulák, Roupec – Tomas, Pucher, Novák – Šedivý, Bartoš, Yellow Horn – Podešva, Trivino, Číp – Beroun, Šeda, Špaček.
Ouzas – Piche, Dorion, R. Lukas, Palin, Altmann, Fechtig, Mayrhauser, Ober – Ulmer, McLean, DaSilva – Kozek, Hisey, Hofer – Latendresse, P. Lukas, Oberkofler – Göhringer, Moderer, Gaffal.
NEWSLETTER