Jsem rád, že jsme vedení ubránili, oddechl si Ondrej Šedivý

Rozhovory
ÚT 16. 2. 2016
Ondrej Šedivý si v zápase s Linzem připsal dvě asistence. I díky jeho šikovnosti se Orlům podařilo zdolat nepříjemný Linz a získat tak důležité tři body do tabulky.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Začátek zápasu se nepovedl. Cítili jste po pátečním zápase s Kometou únavu?
Únavu určitě ne. Byla čtyři dny pauza, dali jsme se do kupy. Začátek z naší strany nebyl dobrý, ale naštěstí jsme se ihned oklepali a myslím si, že nám to pomohlo. Potom se už hra zlepšila. Vždycky jsou nějaké ty okénka, které se dají zlepšit. Zbytek zápasu jsme byli aktivnější, měli jsme dobrý pohyb a napadání. Závěr jsme si už pohlídali.

V zápase v Linzi jste dostali hodně branek v oslabení. Black Wings mají letos nejlepší přesilovky v lize. Zaměřovali jste se na to nějak speciálně?
Určitě. Kluci, co chodí na oslabení, měli speciální setkání ohledně hry v oslabení. Linz je v přesilovkách ohromně silný a je to jejich největší přednost. Pokud jim dáte šanci, oni ji dokážou využít. I přesto z nich dnes dali dva góly. Jsou opravdu nebezpeční, mají na to šikovné hráče. Máme štěstí, že jsme to dnes ubránili. Chtělo by to ale nějaký zápas s klidným koncem. Takhle se strachujeme o body až do posledních sekund.

Čím to tedy může být, že často nezvládáte konce zápasů?
Těžko říct. S námi se to tak táhne víceméně po celou sezónu. Nevzpomínám si ani na zápas, kdy jsme vedli o gól nebo o dva a dohráli jsme ho v klidu do vítězného konce bez stresů. Nedokážu říct proč. Možná se začneme v podvědomí bát o výsledek a zazmatkujeme....

Dnešní výhrou jste si navýšili šance na Ligu mistrů. Máte náskok tři body na třetí Dornbirn a Vídeň...
Mluvili jsme o tom, že by bylo super to urvat. Není ale dobré se na to teď upínat. Máme před sebou ještě dva zápasy. Když získáme šest bodů, tak to máme jisté. Hlavní je nachystat se na páteční zápas a potom uvidíme. Ligu mistrů jsem hrál s Vítkovicemi. Minimálně to má skvělou úroveň pro přípravu v létě. Nedá se to srovnávat s fotbalovou Ligou mistrů, ale určitě je to prestižní záležitost. Klubu to dělá jméno.

Blíží se play-off. Trénujete ve vyšším tempu nebo spíše odpočíváte?
My v podstatě po celou dobu nadstavby trénujeme víc než obvykle. Ať už na ledě nebo v posilovně. Na play-off jsme nachystaní. Ale není to tak, že na to teď myslíme. Teď je důležité si vybojovat co nejlepší pozici v tabulce.

V pátek vás čeká Vídeň. Na jejich ledě se vám dlouhodobě nedaří....
Beru to jako příležitost to zlomit a konečně tam vyhrát. Teď jsme na to vůbec nemysleli, jsme rádi že jsme zdolali Linz. Na Capitals se budeme teprve připravovat.

NEWSLETTER