Orli chtějí proti Buldokům prodloužit sérii domácích výher

Naši soupeři
SO 20. 2. 2016
Nadstavba finišuje, Orli odehrají poslední utkání před play-off. Přestože splnili cíl a zajistili si start vyřazovací fáze na domácím ledě, touží ještě po jedné výzvě – probojovat se do Ligy mistrů. V cestě jim bude stát Dornbirn. Utkání začíná v nedělních 17:40.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
» Hvězda soupeře
Kyle Greentree patří ke klíčovým útočníkům Dornbirnu.

Buldoci jsou asi největším překvapením sezóny. Po letech nezdarů se jim totiž podařilo proklouznout do vyřazovací fáze. Ve vyrovnané tabulce navíc stále mohou pokukovat po Lize mistrů. K tomu měli dokonale našlápnuto, v pátek však po čtyřzápasové sérii výher podlehli Salzburgu vysoko 1:6.

Ani v neděli je nečeká nic jednoduchého. Proti Orům se svěřencům Dava MacQueena zoufale nedaří. Znojemskou arénu dobyli naposledy v prosinci roku 2013, letos je celkově z pěti pokusů porazili jen jednou. „Rozdíl mezi Salzburgem a námi byl v tom, že se soupeři podařilo využít šance. Proti Znojmu to chceme napravit,“ říká odhodlaně lodivod rakouského celku.

Úspěch Dornbirnu závisí především na ofenzivní trojici Chris D´Alvise, Matt Siddall a Kyle Greentree. Spoleh je po celou sezónu také na francouzského reprezentačního gólmana Floriana Hardyho.

Znojmo ukazuje svoji sílu i v nadstavbě. Před vlastními fanoušky v ní ještě neprohráli. Svoji dominanci tak budou chtít potvrdit i v neděli. Jihomoravané už vědí, že skončí nejhůře čtvrtí. Zároveň ale touží po premiérové účasti v Lize mistrů. To už ovšem nemají ve svých rukou, musí totiž získat v nedělním duelu více bodů než Vídeň, která hostuje v Linzi.

„Musíme se ze zápasu s Vídní ponaučit a dobře se připravit, protože pro nás bude neděle extrémně důležitá. Ukáže se, jaký jsme tým. Cítíme, že Liga mistrů je blízko a chceme udělat poslední krok,“ burcuje asistent trenéra Miroslav Vybíral.

Kromě zraněné trojice Bača, Fiala, Šeda je nejistý i start Romana Tomase, který nedohrál páteční zápas ve Vídni.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
19 13 3 2 1 83:45

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo Dornbirner EC
pozice v tabulce 3. 4.
body 17 14
aktuální forma Vídeň – Znojmo 4:1
Znojmo – Linz 4:3
Salzburg – Znojmo 4:1
Dornbirn – Salzburg 1:4
Dornbirn – Bolzano 4:3
Linz – Dornbirn 3:4p
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 57 bodů (28 + 29) Matt Sidall, 46 bodů (22 + 24)
nejproduktivnější obránce Lubomír Štach, 31 bodů (11 + 20)
Lubomír Štach, 26 bodů (9 + 17)
Andrew MacKenzie, 22 bodů (4 + 18)
brankář Patrik Nechvátal (91,1 %) Florian Hardy (92,2 %)
využití přesilovek 20,5 % 16,4 %
úspěšnost oslabení 81,7 % 84,3 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#44 Vladimir Babic, #9 Shane Warschaw
Čároví rozhodčí:#51 Marton Nemeth, #91 Maximilian Verworner

Sestavy z posledních zápasů

Lukáš – Lattner, Bořuta, Stehlík, Šulák, Biro, Štach, Lakos, Šenkeřík – Podešva, Pucher, Číp – Šedivý, Bartoš, Yellow Horn – Tomas, Rehuš, Novák – Beroun, Trivino, Špaček.
Hardy - Magnan, D´Aversa, Caruso, Crawford, Jeitziner, MacKenzie – D´Alvise, Arniel, Grabher Meier – Greentree, Sylvester, Siddall – Livingston, Zagrapan, Petrik – Achermann, Häussle, Macierzynski.
NEWSLETTER