Obrat v sérii? Začali jsme hrát jednodušeji, říká Petr Šenkeřík

Rozhovory
PO 7. 3. 2016
Po prvních dvou čtvrtfinálových zápasech play-off prohrávali Orli s Dornbirnem 0:2 s velmi nelichotivým skóre 1:8. Poté však přišel zlom, Znojmo třemi výhrami za sebou otočilo sérii ve svůj prospěch a už v úterý se může radovat z historického postupu do semifinále EBEL. „Změnili jsme spoustu věcí,“ komentuje obrat obránce Petr Šenkeřík.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Vyhráli jste třetí zápas za sebou a otočili sérii z 0:2 na 3:2. Čím to, že přišla taková změna?
Změnili jsme spoustu věcí. Začali jsme hrát jednodušeji, přestali jsme tahat puky do našeho pásma, když byl nějaký puk u naší modré čáry, tak jsme ho raději vyhodili ven, nehráli jsme si s ním. Vše jsme se snažili dostat na bránu, na gólmana, a zatím to vychází, takže v tom budeme pokračovat.

Jaký byl podle vás nejdůležitější okamžik nedělního pátého zápasu?
To přesně nevím. Bylo důležité, že jsme vedli 2:0, pak dali na 3:0. Sice jsme si to trošku potom sami pokazili, ale týmovým výkonem jsme to dohráli do zdárného konce.

Petr Šenkeřík

  • s mateřským Zlínem vyhrál český dorostenecký titul
  • rok strávil v kanadské juniorské WHL
  • na MS juniorů v roce 2011 si zahrál v jedné obraně s Martinem Pláňkem
  • hrál extraligu za Kometu, Zlín, Slavii i Vítkovice

Mohlo jím být ubráněné dlouhé oslabení třech proti pěti, které trvalo skoro minutu?
Jo, to oslabení bylo určitě důležité, kluci to tam zahráli skvěle a můžeme poděkovat i našemu gólmanovi, který opět výborně zachytal. Akorát si myslím, že ten jejich druhý gól byla vysoká hůl, ovšem to už je věc rozhodčích.

Vy jste naopak dvojnásobnou výhodu využili díky vaší povedené ráně od modré.
Už jsem to říkal do televize, ten gól jsem nedával, vystřelil jsem a Yellow Horn to tečoval. Neviděl jsem to, původně jsem si myslel, že jsem to dal já, ale Yellow říkal, že to tečoval. Na druhou stranu není důležité, kdo ten gól dal, důležité bylo, že jsme vedli 2:0.

Jaká byla přestávková porada mezi druhou a třetí třetinou, do které jste vstupovali jen s jednogólovým náskokem?
Stejná jako vždycky. Řekli jsme si, že vedeme 3:2, sice jsme dostali dva góly, ale pořád vedeme. Oni do nás budou muset jít, budou nás muset napadat, dohrávat, my budeme hrát tu svoji jednoduchou hru a když to půjde, tak zaútočíme a vyhrajeme. (úsměv)

Tentokrát jste využili dvě přesilové hry, cvičíte je na tréninku víc nebo pořád stejně?
Moc času na ty tréninky teď není, protože v pondělí už zase jedeme do Dornbirnu, takže to bude jen půl hodiny, dvacet minut na ledě, pak devět hodin v autobuse, takže si spíš sedneme s klukama u videa a nakreslíme si na tabuli co a jak.

Na své straně máte mečbol, s jakou taktikou půjdete v úterý na Dornbirn?
Vedeme 3:2 na zápasy a srovnat potřebují oni. Myslím, že se do nás budou tlačit a jak jsem říkal předtím, my musíme hrát pořád tu svoji jednoduchou hru, nevymýšlet žádné zbytečnosti. Pokud budeme v problémech, tak puk klidně vyhodit i na zakázané uvolnění a stále v té naší hře pokračovat.

Během sezóny jste byl dlouho zraněný, je už vše v pořádku?
Měl jsem vykloubené rameno, stalo se mi to právě proti Dornbirnu. V té době, kdy jsem se zranil, měl Luboš Štach otřes mozku, takže se jim to snažíme za tohle oplatit. Ale ano, je to dobré.

Je to tedy o to větší motivace?
Já to tak neberu, do každého zápasu jdu naplno a je mi jedno, zda je to Dornbirn, Salzburg nebo Vídeň.

Co říkáte na atmosféru v dnešním utkání?
Je tady výborná atmosféra. Chápu, že se fanouškům moc nelíbilo, že jsme prohrávali 0:2 po vydařené sezóně, ale fandí dál. Jsme moc rádi, že sem chodí tolik lidí a atmosféra je fakt parádní.

NEWSLETTER