Orli vyhlíží vedení v sérii, v cestě jim stojí soupeř ze Salzburgu

Naši soupeři
PO 4. 4. 2016
Nabitý program play-off pokračuje. Orli sice do finálové série nevkročili nikterak přesvědčivě, když v Mozartově rodišti podlehli místnímu Red Bullu. To však v neděli odčinili a po skvělém výkonu před zraky vyprodaného stadionu vyrovnali stav série. V Rakousku tak mají možnost dokonat obrat. Zápas se hraje od 19:40 a vysílá jej Servus TV.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
John Hughes patří ke klíčovým hráčům Salzburgu, v play-off si připsal již 12 bodů.

Přestože je Salzburg velice silným protivníkem, Orli dokázali, že se s nimi mohou měřit. V obou dosavadních duelech totiž prohrávali vždy o dvě branky, přesto se jim podařilo utkání vyrovnat a ve druhém případě ho i celé otočit.

"Poslední zápas jsme si ztížili, působili jsme trošku těžkopádně. S přibývajícím časem jsme se ale vrátili k naší hře a vyvíjeli stále větší tlak. Salzburg byl ve třetí třetině unavený a my jsme dominovali. Pokud dokážeme spojit všechny naše schopnosti, máme velice velkou šanci tuto sérii vyhrát," je si jistý silou svého mužstva André Lakos, účastník několika olympiád a světových šampionátů.

Jeho kolega v obraně, Libor Šulák, ale ví, že znojemské barvy na cizím ledě nečeká nic snadného. "Salzburg má šikovné útočníky, kteří udrží puk v pásmu a vyhoví si. Nemají tam zrovna urostlé hráče, takže se snaží kombinovat a házet puky na branku. Chceme hrát dobře do obrany a nepouštět je do branky. Góly musíme střílet my, uvědomuje si Libor Šulák, který zároveň varuje před velice úderným útokem ve složení Sterling - Duncan - Hughes.

Kouč letošního rakouského mistra se zatím může spolehnout na novou jedničku v podobě Juuso Riksmana, který si i ve finálové sérii drží skvělou formu. Přesto jej ale trápí příliš mnoho inkasovaných branek. "Musíme hrát lépe v obraně, stejně tak nesmíme připustit tolik vyloučených na naší straně. Znojmo vyhrálo a přijede se spoustou energie. Z naší strany je potřeba lépe pracovat před brankářem a do soubojů jít s větší intenzitou," říká lodivod Salzburgu Daniel Ratushny.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
30 16 7 1 6 97:103

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC Red Bull Salzburg
konečná pozice v tabulce 2. 1.
body 20 20
aktuální forma Znojmo - Salzburg 5:3
Salzburg - Znojmo 4:2
Linz - Znojmo 2:5
Znojmo - Salzburg 5:3
Salzburg - Znojmo 4:2
Villach - Salzburg 1:2
nejproduktivnější hráč v play-off Colton Yellow Horn, 23 bodů (8 + 15) John Hughes, 12 bodů (6 + 6)
nejproduktivnější obránce v play-off André Lakos, 9 bodů (2 + 7)
Antonín Bořuta, 9 bodů (3 + 6)
Matthias Trattnig, 9 bodů (5 + 4)
brankář Jan Lukáš (92,4 %) Juuso Riksman (93,2 %)
využití přesilovek 23,3 % 20,8 %
úspěšnost oslabení 79,1 % 84,8 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #11 Peter Gebei, #22 Manuel Nikolic
Čároví rozhodčí: #91 Attila Nagy, #62 Ulrich Paradatscher

Sestavy z posledních zápasů

Lukáš – Stehlík, Štach, Šulák, Lakos, Bořuta, Lattner, Biro – Tomas, Pucher, Fiala – Šedivý, Trivino, Yellow Horn – Beroun, Podešva, Číp – Špaček, Bartoš, Novák – Rehuš.
Riksman – Kutlák, Trattnig, Connelly, Lindner, Heinrich, Viveros, Pallestrang – Welser, Walter, Latusa – Sterling, Duncan, Hughes – Ledin, Komarek, Aquino – Kristler, Rauchenwald, Hochkofler – Baltram.
NEWSLETTER