Naposledy doma! Orli si chtějí vynutit sedmý zápas

Naši soupeři
PO 11. 4. 2016
Do šestého finálového duelu bude vstupovat Znojmo s nožem na krku. Za stavu 2:3 na zápasy si již nemůže dovolit zaváhat. Ačkoliv Salzburg dělí od obhajoby titulu jediná výhra, Orli ještě neřekli své poslední slovo. O zvrat v sérii budou bojovat v úterý od 19:40, přijďte je podpořit!
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Američan Brett Sterling sice nasbíral v letošní sezóně už 182 trestných minut, i přesto je ale klíčovým hráčem svého celku.

Nedělního utkání začínala obě mužstva za vyrovnaného stavu série. Úspěšnější byli Rakušané, kteří získali obrovsky cenné vítězství na svoji stranu. Znojemští ovšem nehází flintu do žita a hodlají před domácími fanoušky odevzdat na ledě své srdce. Přesně to je to, co je po celou sezónu zdobí. Salzburg sice má větší zkušenosti s finálovými zápasy, Znojmo ovšem má obrovské odhodlání a touhu zvednout nad hlavu pohár.

Navzdory tomu, že již samotná účast ve finále je pro klub z jižní Moravy historickým úspěchem, se stříbrem se nikdo spokojit nehodlá. Orli vědí, že Salzburg letos není tak dominantní jako v předešlých sezónách a je k poražení. Před šestým zápasem nenechávají nic náhodě a pokusí se vynutit si ještě jednu cestu do Mozartova rodiště. "Salzburg je velmi silný a celá tato série je hodně náročná, ale ještě není konec! Tohle je finále a my se nevzdáváme!" burcuje Martin Podešva.

Pokud by se titul uděloval za podporu fanoušků, je Znojmo jasným mistrem. Celé město žije hokejem a na zápasech vytváří elektrizující atmosféru. Naopak v Salzburgu, kde se účast ve finále bere téměř jako samozřejmost, často dochází k situacím, že sektor znojemských fandů překřičí zaplněný stadion domácích. Na to upozorňuje i Brett Sterling: "Češi mají obrovskou podporu svých fanoušků a jejich početní výhody jsou neskutečně nebezpečné. Hrát proti nim je strašně obtížné."

Pokud nemůžete být na stadionu, zápas lze sledovat v přenosech ServusTV, Playo.tv a nově také na české televizní stanici O2 Sport.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
33 17 12 2 2 116:106

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC Red Bull Salzburg
konečná pozice v tabulce 2. 1.
body 20 20
aktuální forma Salzburg – Znojmo 4:2
Znojmo – Salzburg 2:6
Salzburg – Znojmo 3:7
Salzburg – Znojmo 4:2
Znojmo – Salzburg 2:6
Salzburg – Znojmo 3:7
nejproduktivnější hráč v play-off Colton Yellow Horn, 27 bodů (8 + 19) John Hughes, 16 bodů (7 + 9)
nejproduktivnější obránce v play-off Antonín Bořuta, 13 bodů (3 + 10) Matthias Trattnig, 9 bodů (5 + 4)
brankář Jan Lukáš (91,3 %) Juuso Riksman (92,1 %)
využití přesilovek 24,3 % 18,8 %
úspěšnost oslabení 81,4 % 82,5 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #20 Kristijan Nikolic, #3 Ladislav Smetana
Čároví rozhodčí: #72 Damir Rakovic, #96 Elias Seewald

Sestavy z posledních zápasů

Lukáš – Stehlík, Šulák, Šenkeřík, Biro, Lattner, Bořuta, Roupec – Tomas, Pucher, Fiala– Šedivý, Trivino, Yellow Horn – Podešva, Bartoš, Číp – Beroun, Šeda, Novák – Špaček.
Riksman – Kutlák, Trattnig, Connelly, Fahey, Heinrich, Viveiros, Pallestrang – Welser, Walter, Latusa – Sterling, Duncan, Hughes – Ledin, Komarek, Aquino – Kristler, Rauchenwald, Hochkofler – Baltram.
NEWSLETTER