Konečně zase hokej! Souboj s Bolzanem ve znamení debutu Glena Metropolita

Naši soupeři
ČT 10. 11. 2016
Reprezentační pauza je u konce, ligový hokej opět nabírá na obrátkách. Orly čekají hned tři zápasy v šesti dnech. Začnou v italském Bolzanu. Držte jim palce, úvodní buly je na programu v 19:45.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Brodie Reid patří k oporám mužstva

Liškám se úvod nového ročníku EBEL povedl. Během období od 25. září do 16. října dokonce dokázali zvítězit hned šestkrát v řadě! Díky tomu jim patří čtvrtá příčka v tabulce. Od ještě lepšího umístění je dělí špatná produktivita v početních výhodách a nepříliš účinná hra v oslabení - každá čtvrtá přesilová hra soupeře končí gólem. To je po Lublani nejhorší bilance ze všech týmů.

Ambiciózní italský klub však ani přes dobré výsledky nemá dost. V reprezentační přestávce vytáhl na soupeře další zbraň - Glena Metropolita.

Nejde ale o žádnou všední posilu. Tento kanadský útočník odehrál přes 400 utkání ve slavné NHL, ve které si připsal průměrně více než půl bodu na zápas. Ve švýcarské NLA pak odehrál 275 duelů s bilancí 316 bodů. Hůře si nevedl ani ve finské či německé nejvyšší soutěži. Dokonce patřil mezi hráče, kteří měli tu čest obléknout dres Kanady na mistrovství světa v hokeji. Jedinou překážkou může být věk. Má totiž 42 let, stejně jako Peter Pucher. V pátek tedy půjde o souboj dvou nejstarších hokejistů ligy, z nichž je znojemský útočník o 48 dní mladší.

Orlům přestávka přišla vhod. Po náročném říjnovém programu měli více času na trénink. Pracovat museli zejména na využívání šancí, jelikož je trápí produktivita. V šestnácti kolech nastříleli pouze 35 branek, což je v porovnání s prvním Linzem dvakrát méně.

Trenér Jiří Režnar doufá, že si jeho svěřenci odpočinuli a že jsou připraveni na boj o další body. "Přestávka přišla v pravý čas. Měli jsme několik zraněných hráčů. Potřebovali jsme dobít baterky, abychom měli tu správnou energii do hry. To se nám podařilo a do Bolzana jedeme pro body. Víme ale, že to nebude nic jednoduchého," balancuje Jiří Režnar.

Colton Yellow Horn mu dává za pravdu: "Sám vím, že zatím nehraju tak dobře, jak můžu. Moje možnosti jsou někde jinde. Přestávka mi teď přišla vhod, dává mi to možnost dobře potrénovat se spoluhráči, zvyknout si na sebe a dobře se připravit na další zápas po pauze. Chci se zlepšovat a dostat se do stejné formy, jakou jsem tady předváděl loni."

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
17 7 6 1 3 55:53

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo HCB Südtirol Alperia
pozice v tabulce 9. 4.
body 22 26
aktuální forma Znojmo - Klagenfurt 0:1
Salzburg - Znojmo 3:0
Znojmo - Fehérvár 3:2
Bolzano - Vídeň 4:3p
Linz - Bolzano 4:3
Lublaň - Bolzano 0:4
nejproduktivnější hráč Radek Číp, 10 bodů (5 + 5) Brodie Reid, 14 bodů (7 + 7)
nejproduktivnější obránce Libor Šulák, 10 bodů (2 + 8) Ryan Glenn, 8 bodů (1 + 7)
brankáři Patrik Nechvátal (92,3 %) Marcel Melicharčík (91,9 %)
využití přesilovek 15,6 % 14,7 %
úspěšnost oslabení 84,8 % 74,0 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#20 Kristijan Nikolic, #21 Miroslav Stolc
Čároví rozhodčí:#71 David Nothegger, #77 Jakob Schauer

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal – Šulák, Lakos, Řezníček, McMonagle, Stehlík, Biro, Kadeřávek – Vodný, Plíhal, Da Costa – Hughesman, Bartoš, Yellow Horn – Číp, Pucher, Šeda – Špaček, Wronka, Györi – Csamangó.
Melicherčík - Egger, Oberdörfer, Glenn, Everson, Seymour, Glira - Reid, Oleksuk, Frigo - Palmieri, Root, Gander - Kearney, Bernard, Vallerand - Gallert, Insam, Marchetti.
NEWSLETTER