Liga nabírá na obrátkách, již v úterý odhalí svoji sílu Villach!

Naši soupeři
PO 14. 11. 2016
Po reprezentační přestávce a víkendu ve znamení venkovních duelů přichází po více než dvou týdnech domácí zápas. V rámci 19. kola zavítá do Nevoga arény Villach! Úvodní buly je na programu v 18:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
» Hvězda soupeře
Centr druhé formace Corey Locke oplácí trenérovu důveru geniálními přihrávkami spoluhráčům - letos jich má již 15!

Hokejisté nejbližšího soupeře Znojma nepodávají v letošní sezóně příliš stabilní výkony. V základní hrací době dokázali zvítězit jenom šestkrát, z venkovních zápasů navíc ukořistili pouze osm bodů z možných dvaceti čtyř! I díky tomu jim patří s dvaceti pěti body až osmá pozice v tabulce.

V lázeňském městě na jižním svahu Alp řádí zejména letní posila z druhé švýcarské ligy Corey Locke. Dvaatřicetilý střední útočník s kanadským i britským pasem táhne produktivitu týmy, když se v šestnácti zápasech připsat úctyhodných dvacet jedna bodů.

Jeho spoluhráč Christian Jennes nabádá k zodpovědnému výkonu: "Proti Znojmu je to vždy náročné. Dlouhá cesta, navíc jsou dobře fyzicky a technicky připraveni a hrají rychlý a agresivní hokej. Pokud chceme získat tři body, musíme bojovat od začátku do konce."

Úterní souboj dvou celků s orlem ve znaku bude reprízou druhého kola letošní soutěže. V něm Znojmo jelo do Korutan s cílem ukořistit své vůbec první body. To se však nepovedlo a Orli nejenže odjeli s prázdnou, schytali navíc debakl 0:6.

I to může motivaci svěřenců kouče Režnara umocňovat. Morálka v kabině ale jistě povyrostla i díky šestibodovému víkendu, kdy body z domácího prostředí odevzdalo Bolzano a posléze i Lublaň. Zajímavostí je, že devět z deseti výher Znojma skončilo rozdílem jediné branky!

"S každým zápasem rosteme víc a víc. Je důležité, že jsme v poslední době vybojovali vítězství s tak malým rozdílem. Villach bude ale další obtížný úkol. Na začátku sezóny, kdy jsme se utkali poprvé, jsme nebyli v příliš dobré kondice. Nyní je to ale jiné a my toužíme po domácí výhře," prozrazuje autor tří víkendových branek Adam Hughesman.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
26 12 10 0 4 86:58

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC VSV
pozice v tabulce 7. 8.
body 28 25
aktuální forma Lublaň - Znojmo
Bolzano – Znojmo 2:3
Znojmo – Klagenfurt 0:1
Villach - Klagenfurt 3:0
Villach - Vídeň 2:3
Villach - Fehérvár 8:5
nejproduktivnější hráč Radek Číp, 12 bodů (5 + 7) Corey Locke, 21 bodů (6 + 15)
nejproduktivnější obránce Libor Šulák, 12 bodů (3 + 9) Kevin Wehrs, 12 bodů (5 + 7)
brankář Marek Schwarz (89,8 %) Olivier Roy (93,8 %)
využití přesilovek 14 % 19,1 %
úspěšnost oslabení 84,4 % 83,9 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#44 Vladimir Babić, #33 Gergely Kincses
Čároví rozhodčí:#91 Attila Nagy, #51 Marton Nemeth

Sestavy z posledních zápasů

Schwarz – Šulák, Lakos, Řezníček, McMonagle, Stehlík, Biro, Kadeřávek – Vodný, Plíhal, Číp – Hughesman, Bartoš, Yellow Horn – Csamangó, Pucher, Šeda – Špaček, Wronka, Györi.
Roy – Wehrs, Brunner, Blain, Labrecque, Bacher, Schlacher, Leiler Kreuter – Urbas, McGrath, Latendresse – Hunter, Locke, Johner – Kromp, Verlič, Petrik – Platzer, Plinter, Jennes.
NEWSLETTER