Ostrý test přes nadstavbou! Na Orly čeká letošní rekordman

Naši soupeři
SO 14. 1. 2017
Základní část je u konce a na Orly čeká před nadstavbou ten nejtěžší možný test. Míří totiž na led suverénního lídra tabulky, který by v případě vítězství v základní hrací době zaokrouhlil svůj bodový zisk na rovnou stovku! Duel ve Vídni začíná v neděli v 17:00.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
» Hvězda soupeře
Nejproduktivnější hráč Vídně Kanaďan Riley Holzapfel přišel před sezónou ze Švédska

Vídeň letos trhá rekordy. Na svém kontě má již 97 bodů, 33 výher a pouze 92 inkasovaných branek. Na taková čísla se v EBEL lize nikdy žádnému jinému týmu dosáhnout nepodařilo. Dva ze zmiňovaných milníků mohou Rakušané v neděli ještě vylepšit a vidina rovné stovky bodů za základní část je jistě lákavá.

V posledním odehraném utkání Capitals nestačili na aktuálně osmý Graz. Do zápasu však nasadili trenéři mladší hráče. "Takové duely jsou vhodné pro naše juniory, kteří díky nim získávají cenné zkušenosti," říká kouč Aubin. Dá se tak očekávat, že proti Orlům postaví podobnou sestavu. "Chci vidět bojovnost hráčů po celých šedesát minut a takovou hru, kterou předvádíme po většinu základní části."

Znojemští hráči již od středeční prohry v Bolzanu vědí, že je po třech letech čeká boj o poslední dvě postupová místa do vyřazovacích bojů ve spodní polovině tabulky. Nyní zabojují ještě o bonusové body. Nedělní zápas je totiž může posunout na sedmé místo, a stejně tak poslat až na desáté.

Orli na ledě soupeře v roce 2017 ještě nevyhráli. Navíc ve Vídni získali tři body naposledy 17. února 2015. "Sezóna není taková, jakou bychom si představovali, ale zdaleka nekončí. Už nyní pro nás začíná play-off a o ta místa se porveme," dodává trenér Znojma Roman Šimíček.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
36 7 19 4 6 86:129

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo UPC Vienna Capitals
pozice v tabulce 9. 1.
body 56 97
aktuální forma Znojmo - Klagenfurt 3:4
Bolzano - Znojmo 3:1
Znojmo - Dornbirn 3:4
Vídeň - Graz 1:3
Klagenfurt - Vídeň 2:3
Salzburg - Vídeň 2:4
nejproduktivnější hráč David Bartoš, 32 bodů (13 + 19) Riley Holzapfel, 46 bodů (18 + 28)
nejproduktivnější obránce Libor Šulák, 24 bodů (7 + 17) Ryan Connor McKiernan, 27 bodů (3 + 24)
brankáři Patrik Nechvátal (91,7 %) Jean-Philippe Lamoureux (92,5 %)
využití přesilovek 21,7 % 18,1 %
úspěšnost oslabení 80,8 % 80,6 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#20 Kristijan Nikolic, #16 Milan Zrnic
Čároví rozhodčí:#72 Damir Rakovic, #71 David Nothegger

Sestavy z posledních zápasů

Nechvátal – Šulák, Stehlík, Lakos, McMonagle, Bořuta, Biro, Kadeřávek – Lattner, Bartoš, Yellow Horn – Špaček, Pucher, Podešva – Vodný, Da Costa, Hughesman – Beroun, Wronka, Csamangó.
Lamoureux – Brocklehurst, McKiernan, Fraser, Bowman, Cuma, Patrick, Hackl, Bolterle – Bauer, Vause, Tessier – Pollastrone, Holzapfel, Rotter – Fischer, Nissner, Nödl – Ranftl, Maxa, Grosslercher.
NEWSLETTER