Boj o play-off je tu! Na úvod míří do Znojma Dornbirn

Naši soupeři
ČT 19. 1. 2017
Šest týmů, dvě místa v play-off. Základní část je pryč, body odmazány. Co bylo předtím nyní neplatí. Je tu prakticky nová soutěž. A Znojmo do ní bude chtít vstoupit vítězně. Na domácím ledě přivítá v pátek od 18:30 Dornbirn. Přijďte pomoci Orlům do play-off!
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Největší problémy Dornbirnu byly vždy v obraně, proto je Kevin Schmidt s šesti roky zkušeností z Německa pro Buldoky tak důležitým hráčem

Do nadstavby si Orli přinesli dva bonusové body za konečné umístění na deváté pozici, jejich páteční soupeř má pouze o bod méně. Vzájemný souboj tedy bude nesmírně důležitý a těžký pro oba celky. Dornbirn nabral v posledních utkáních před koncem základní části dobrou formu, pětkrát za sebou zvítězil a až v posledním kole padl na ledě Salzburgu v prodloužení.

Buldokům se vyprázdnila marodka, a tak například kanadský útočník Cody Sylvester, jenž strávil většinu sezóny zaskakující na místě obránce, se vrátil na svou oblíbenou pozici centra. Kouč Dave MacQueen má tak k dispozici tři špičkové útočné trojice podpořené produktivní defenzivou. Francouzský brankář Florian Hardy nemá nejlepší sezónu, ale také jeho výkony šly v poslední době nahoru.

"Znojmo je bruslařsky a technicky nesmírně silný soupeř. My jsme ale v posledních zápasech nabrali sebevědomí. Každý hráč ví, co se od něj očekává. Počítají se jenom body a my si jedeme pro všechny tři," je odhodlán kouč Dornbirnu Dave MacQueen.

Znojmo si po čtyřech letech vyzkouší znovu boje ve spodní nadstavbové skupině. V ní se už ocitlo dvakrát, ve své první i druhé sezóně v EBEL. V obou případech bylo úspěšné a slavilo postup do čtvrtfinále, nikdy tak dosud v play-off nechybělo.

"Bude to jiné. V předchozích sezónách jsme si zápasy užívali a motali se kolem nejlepší čtyřky. Letos budeme muset nadstavbu hrát tak, abychom vybojovali místo v elitní osmičce týmů. Trenér nás určitě dobře připraví. Je jedno, kdo proti nám bude stát. Pokud máme být v play-off, musíme porazit všechny," je si vědom univerzál Jan Lattner.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
30 19 8 2 1 116:77

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo Dornbirner EC
pozice v tabulce zákl. části 9. 10.
body 58 53
aktuální forma Vídeň - Znojmo 2:3p
Znojmo - Klagenfurt 3:4
Bolzano - Znojmo 3:1
Salzburg - Dornbirn 5:4p
Dornbirn - Innsbruck 5:1
Dornbirn - Fehérvár 4:0
nejproduktivnější hráč David Bartoš, 33 bodů (13 + 20) Brock McBride, 38 bodů (14 + 24)
nejproduktivnější obránce Libor Šulák, 25 bodů (7 + 18) Kevin Schmidt, 34 bodů (5 + 29)
brankáři Patrik Nechvátal (91,7 %) Florian Hardy (90,8 %)
využití přesilovek 21,1 % 16,5 %
úspěšnost oslabení 80,3 % 84,4 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#20 Kristijan Nikolić, #4 Viktor Trilar
Čároví rozhodčí:#72 Damir Raković, #97 Kevin Kontschieder

Sestavy z posledních zápasů

Schwarz – Stehlík, Šulák, McMonagle, A. Lakos, Biro, Bořuta, Kadeřávek – Yellow Horn, Bartoš, Lattner – Wronka, Pucher, Beroun – Hughesman, Da Costa, Vodný – Špaček, Podešva, Csamangó.
Hardy – Magnan, Schmidt, Caruso, Connelly, Konradsheim, Crawford – D´Alvise, Arniel, Ban – D. Sylvester, McBride, Macierzynski – Grabher Meier, C. Sylvester, Livingston – Haberl, Häussle.
NEWSLETTER