Nikdo na nic nekašle. Všichni to play-off hrozně moc chceme, říká kapitán Jiří Beroun

Rozhovory
PO 23. 1. 2017
Znojemští hokejisté si v neděli na slovinském ledě připsali třetí výhru v řadě a v nadstavbové části tak zůstávají stoprocentní. O výkonech týmu v právě probíhající části soutěže hovoří v rozhovoru kapitán Jiří Beroun.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Tým si připsal třetí výhru v řadě. Je to velká vzpruha?
Minulý týden jsme opravdu odmakali. Vzhledem k tomu, že se nehrálo úterní kolo, tak byl konečně větší prostor na tréninky. Bylo v tom tempo a vše nám fungovalo, jak by mělo. Paradoxně to ale v té první třetině proti Dornbirnu nebylo ono. Postupně jsme se rozkoukali a dostali se do zápasu. Zjednodušili jsme všechno. Vstup do nadstavby se vydařil.

Jiří Beroun odehrál letos za Orly čtyřiadvacet mistrovských utkání včetně Ligy mistrů

Třetí třetiny bývaly kamenem úrazu. V pátek jste v ní dali pět gólů...
Ty góly nás nakoply. Všechny padly po pěkných akcích a z toho to plynulo. Musíme ty třetí třetiny hrát v tomto stylu.

Po třech sezónách jste nepostoupili do play-off z první šestky. Bude tedy tato část soutěže jiná?
V té první skupině si může tým dovolit prohrát zápas nebo si něco nacvičit, ale tady se jede nadoraz. Celých šedesát minut ve všech deseti duelech se musí odmakat. Úleva přijde, jak skončíme na sedmém nebo osmém místě.

Ty týmy ze spodní poloviny tabulky pro vás ale nejsou to pravé ořechové, že?
Musíme si držet sebevědomí, ale i respekt k ostatním týmům. Je potřeba nastavit již od první minuty vysoké tempo a tlačit se do té branky soupeře. Chce to zjednodušit hru a střílet. Nic jiného, než ty tři body nepřichází k úvahu.

V posledních zápasech byl slyšet i pískot ze strany fanoušků. Jak to vnímáte?
Myslím, že většina kluků se soustředí na hru. Pískot k tomu patří, fanoušci na to mají právo. Za celý manšaft ale mohu potvrdit, že na to nikdo nekašle. Nikomu to není lhostejné a všichni to play-off hrozně moc chceme. I když to tak někdy nevypadá, děláme pro to maximum. To, že se bude pískat, je svobodné rozhodnutí fanoušků.

NEWSLETTER