Hlavním sportem ve Znojmě zůstává hokej. Děkujeme!

Aktuální zprávy
ČT 2. 3. 2017
Znojemští zastupitelé rozhodli na svém posledním zasedání o přidělení dotací na podporu sportu ve městě. Finanční příspěvky poputují do pokladen více než 40 znojemských sportovních klubů. Hlavním sportem ve městě zůstává i nadále hokej.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Nejvíce peněz získá letos na podporu své činnosti hokejový tým HC Orli Znojmo. Tým hrající mezinárodní hokejovou ligu EBEL dostane v letošním roce 8 milionů korun. „Hokej je ve městě dlouhodobě sportem číslo jedna a Orli naše město skvěle reprezentují na mezinárodní scéně,” říká místostarosta pro kulturu, sport a volnočasové aktivity Jan Grois. V loňském roce tým dosáhl historického úspěchu v EBEL a probojoval se až do finále.

Orli v sezóně 2015/16 sehráli a i v letošní sezóně sehrají na znojemském zimním stadionu přibližně 35 ligových duelů, na které si najde cestu do ochozů bezmála 115 tisíc diváků, což spolu s diváckým průměrem kolem 3000 fanoušků na utkání činí zápasy Orlů suverénně největší sportovní akcí ve znojemském regionu a druhou největší pravidelně pořádanou sportovní akcí v celém Jihomoravském kraji. Aktuálně 17 zápasů letošní sezóny bylo přenášeno v přímém televizním přenosu do Česka či Rakouska.

A-tým je navíc jen špičkou ledovce a zimní stadion využívá zhruba pětinu času. Zbytek patří mládeži, hobby hokejistům a veřejnosti. S průměrnou obsazeností kolem 90% se zimní stadión řadí mezi nejvytíženější znojemská sportoviště.

Mládežnické týmy fotbalistů a hokejistů získají dohromady z dotací rovných 6 milionů korun. „Mládežnický sport je pro nás prioritou číslo dvě. V dnešním světě počítačů je důležité vést naše děti ke sportu a zdravému životnímu stylu,” vysvětlil Jan Grois. Orlí mládež zaznamenala v posledním roce výrazný boom v počtu zapojených dětí, v přípravce aktuálně sportuje více dětí než v minulých letech.

Město Znojmo je se svým příspěvkem "A" týmu Orlů i mládeži největším podporovatelem hokeje ve městě. Část z dotačních prostředků obě organizace posílají městu zpět za pronájem ledové plochy a spotřebované energie. U mládeže bude tato částka vzhledem ke každoročně se rozrůstající základně a počtu dětí v nejnižších kategoriích letos činit odhadem polovinu přidělených prostředků.

„Za A-tým i mládež bych rád touto cestou poděkoval městu Znojmu i všem zastupitelům za podporu, která je pro oba subjekty naprosto zásadní a bez které by hokej ve městě nemohl fungovat. Samozřejmě velké díky patří i našim věrným fanouškům a ostatním partnerům, bez nichž by toto nebylo možné. Budeme se snažit i nadále reprezentovat město Znojmo co nejlépe na všech úrovních," podotkl manažer klubu Petr Veselý.

» Údaje divácké a mediální sledovanosti za sezónu 2015/16

NEWSLETTER