Libor Šulák povolán do národního týmu!

Aktuální zprávy
PO 13. 3. 2017
Historický úspěch pro novodobou historii znojemského hokeje přinesla nominace českého národního týmu pro přípravný kemp před mistrovstvím světa. Na něj byl po skvělé sezóně nominován také obránce Orlů Libor Šulák!
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Šulák patřil ve svých třiadvaceti letech k oporám Orlů v uplynulé sezóně EBEL. Produktivní obránce v ní nasbíral 13 branek a 18 asistencí, v hodnocení +/- byl nejlepší z celého mužstva a jeho individuální průniky se pravidelně objevovaly v sestřihu toho nejlepšího, co liga nabízí. Nyní se Šulák příští úterý bude hlásit v Praze na prvním srazu národního týmu v začínající přípravě na mistrovství světa, které v květnu hostí Německo a Francie.

„Liborova nominace je skvělou zprávou pro hráče, pro náš klub i pro město Znojmo," kvituje nominaci sportovní manažer Orlů Rostislav Dočekal. „V našem dresu dostal příležitost, za poslední dvě sezóny tady ohromně vyrostl a vyzrál. Pozvánka do národního týmu je pro něj zaslouženou odměnou," dodává.

V poslední době si zápasy za národní tým vyzkoušelo několik hokejistů, kteří prošli znojemským klubem, Šulák je však po více jak deseti letech prvním, který si pozvánku do národního týmu vysloužil výkony přímo za Orly. „V současné době je Libor Šulák atraktivním jménem po celé hokejové Evropě. Na stole máme nabídky z předních evropských soutěží. Dokazuje to, že i ze Znojma je možné se do reprezentace dostat a že náš klub a EBEL je pro hráče dobrou kombinací," dodává Dočekal.

Národní tým bude nejprve po dobu tří týdnů trénovat společně v pražské Tipsport areně. Ve dnech 12. a 13. dubna se pak v Chomutově střetne ve dvojzápase s Norskem, následovat bude dvojutkání v Německu a na konci měsíce Carlson Hockey Games v Českých Budějovicích.

Nominace české reprezentace na první přípravný kemp v Praze:

Brankáři:
Patrik Bartošák (Vítkovice), Pavel Francouz (Čeljabinsk, KHL).

Obránci:
Jakub Jeřábek (Podolsk, KHL), Lukáš Klok (Vítkovice), Jan Kolář (Chabarovsk, KHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava), Adam Polášek (Novosibirsk, KHL), Libor Šulák (Znojmo, EBEL).

Útočníci:
Petr Holík (Zlín), Roman Horák (Podolsk, KHL), Tomáš Hyka, Radan Lenc, Pavel Musil (všichni Mladá Boleslav), Lukáš Radil (Spartak Moskva, KHL), Robert Říčka (Zlín), Tomáš Zohorna (Chabarovsk, KHL).

Realizační tým:

Generální manažer: Martin Ručinský
Manažer týmu: Milan Hnilička
Hlavní trenér: Josef Jandač
Asistenti: Jiří Kalous a Jaroslav Špaček
Trenér brankářů: Petr Jaroš
Video trenér: Denis Havel
Skaut: Jiří Fischer
Lékař: MUDr. Tomáš Vyskočil
Fyzioterapeut: Radovan Sakaláš
Hospodáři: Zdeněk Šmíd a Petr Ondráček
Media manažer: Zdeněk Zikmund

NEWSLETTER