Medveščak Záhřeb se definitivně vrací do EBEL

ICE Hockey League
ST 15. 3. 2017
Klub z hlavního města Chorvatska oficiálně potvrdil, že se po čtyřech sezónách strávených v KHL vrací zpět do Erste Bank Eishockey ligy!
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Záhřeb hrál v EBEL už od sezóny 2009/2010. Jeho největším úspěchem je třetí místo z ročníku, v němž se poprvé představilo také Znojmo. Shodou okolností to byli právě Jihomoravané, přes koho chorvatský celek postoupil do semifinále, kde ve vypjaté bitvě podlehl Klagenfurtu.

KHL Medveščak prošel pochopitelně během působení v nejlepší evropské soutěži změnami, vedení klubu však již začalo po sportovní i organizační stránce pracovat na návratu. "Rád bych poděkoval všem klubům a předsednictvu EBEL za to, že nám poskytli příležitost hrát znovu tuto soutěž. Budeme dělat vše pro to, abychom byli konkurenceschopní," říká prezident KHL Medveščak Damir Gojanovic.

"Záhřeb byl součástí EBEL čtyři roky a zanechal trvalé vzpomínky. Jsem rád, že všechny týmy rozhodly ve prospěch jeho návratu zpět do ligy. Hokejoví fanoušci se mohou těšit znovu na vzrušující zápasy," slibuje prezident ligy Peter Mennel.

V nejbližší době budou kluby rozhodovat o modelu soutěže a také o tom, kolik týmů bude v příští sezóně EBEL hrát. Finální rozhodnutí by mělo padnout nejpozději před posledním zápasem letošního ročníku.

NEWSLETTER