Hlasování All-Star formace zná své vítěze! Mezi nejlepšími i vítěz Stanley Cupu

Aktuální zprávy
NE 18. 6. 2017
Sedmnáctidenní hlasování, ve kterém jste mohli volit své favority do pětičlenného výběru hráčů, kteří nastoupili v dresu Orlů v době působení v Erste Bank Eishockey ligy, skončilo. Mezi nejlepšími se ocitl Peter Pucher, Libor Šulák či dva Kanaďané.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Brankáři

Mezi brankáři se svedl největší boj mezi Patrikem Nechvátalem a Ondřejem Kacetlem. Zatímco druhý jmenovaný je orlím odchovancem, Patrik Nechvátal ve Znojmě začínal v roce 2014 a strávil s týmem tři kompletní sezóny, během nichž se podílel i na postupu do finále EBEL. Právě vicemistrovská sezóna byla jeho nejpovedenější v kariéře. Celkově ve Znojmě odchytal sto deset utkání. Od ročníku 2017/18 jej budeme vídat v dresu Innsbrucku.

Obránci

Z obránců se nejvíce vedlo Liboru Šulákovi, jenž je prvním hokejistou z EBEL, kterému se podařilo dostat se do národního týmu a posléze podepsat nováčkovskou smlouvu v NHL. O své prestižní angažmá si řekl především skvělými výkony v dresu Orlů v obou sezónách, kdy zde působil. Hned v úvodním ročníku vyhrál cenu pro nejlepšího nováčka sezóny, další rok se mu podařil o bodově, když nasbíral celkem dvacet osm kanadských bodů. Navíc si držel velmi solidní bilanci v účasti na ledě (+18).

Lubomír Štach na jihu Moravy odehrál deset sezón a zažil i extraligové a prvoligové období. Po přestupu do mezinárodní EBEL tento ofenzivní bek nasbíral vždy nejméně sedmadvacet bodů, jeho maximem pak byla stříbrná sezóna 2015/16. Stejně jako Patrik Nechvátal, i on změnil působiště a vydal se do Tyrolska.

Útočníci

Na postu útočníků podle očekávání zabodoval nejvíce Peter Pucher, který obdržel více než pětinu všech hlasů. Tato legenda znojemského hokeje odehrála za Orly 753 utkání s bilancí 616 kanadských bodů. V posledním roce působení si připsal dvacet devět bodů. Nyní míří do druholigových Moravských Budějovic.

Druhý nejvyšší počet hlasů obdržel Kanaďan Colton Yellow Horn, jenž do Znojma přišel v létě 2015 a okamžitě se stal základním stavebním kamenem orlí ofenzívy. Během 113 duelů dokázal nasbírat 131 kanadských bodů, tedy více než jeden na zápas. Jeho povedené angažmá přerušilo pouze krátké působení v extraligové Plzni, kde si ovšem taktéž nevedl vůbec špatně. V jedenácti střetnutí skóroval čtyřikrát.

Bryan Bickell patří mezi nejslavnější hokejisty, kteří v Nevoga areně kdy bruslili. Během své kariéry totiž získal hned tři Stanley Cupy. Nejvíce se mu podařilo zejména play-off v roce 2013, kdy mu patřilo druhé místo v bodování Chicaga Blackhawks, a výrazně tak pomohl k zisku trofeje. Ve Znojmě odehrál celkem dvacet osm zápasů během výluky v zámoří a nasbíral sedmadvacet bodů. Před několika měsíci mu však byla diagnostikována roztroušená skleróza a musel ukončit kariéru.

* Do ankety byli zahrnuti všichni hráči Orlů, kteří nastoupili v době působení v EBEL alespoň ke dvaceti zápasům. Každé jméno bylo možno použít pouze jednou. Hlasy, které tyto podmínky nesplnily, nebyly započítány. Celkově přišlo 1173 hlasů.

Výsledky hlasování
NEWSLETTER