Nová sezóna přinese změnu formátu prodloužení i postupového klíče do Ligy mistrů

Aktuální zprávy
ST 6. 9. 2017
Nový ročník Erste Bank Eishockey ligy klepe na dveře. Ve Vídni ve středu proběhla tisková konference za účasti zástupců všech týmů, na které liga představila novinky pro novou sezónu. Nejvíce diváci pocítí změnu ve formátu prodloužení, mění se však i postupový klíč do CHL.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Orly na setkání s médii reprezentovala dvojice Roman Šimíček a David Bartoš. Hlavní a nejzásadnější změnou je složení účastníků ligy – Lublaň nahradí chorvatský Záhřeb, který se tak po čtyřech sezónách opět vrací mezi elitu EBEL. Hrací systém zůstává stejný, šest nejlepších týmů po základní části má jisté play-off a hraje nadstavbu o umístění, zbylé celky bojují o zbývající dvě místa v play-off.

Jiný však je postupový klíč pro kvalifikaci do Champions Hockey League, pro který má EBEL vyčleněná tři místa. Nově do CHL postupuje vítěz základní části po čtyřiačtyřiceti kolech, vítěz nadstavby a následně i mistr. Pokud základní část i nadstavbu ovládne stejný tým, na řadu přichází druhý celek po nadstavbě.

Citelnou novinkou je pro diváky změna formátu prodloužení. Od sezóny 17/18 se již nebude hrát sedm minut nad rámec základní hrací doby, ale pouze pět. Navíc se fanoušci mohou těšit na herní situaci 3 na 3, a to po celou dobu prodloužení.

NEWSLETTER