Podruhé doma proti favoritovi, řítí se Býci ze Salzburgu

Naši soupeři
SO 9. 9. 2017
Po úspěšně zvládnutém otvíracím duelu proti Linzi čeká na znojemské hokejisty druhý silný protivník. Opět doma přivítají Red Bull Salzburg, ambiciozní a bohatý klub patřící mezi jasné kandidáty na titul. Uzmou Orli body i druhému silnému soupeři? Přijďte je podpořit v neděli od 17:30!
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
» Hvězda soupeře
497 zápasů v EBEL, 607 bodů. Čísla mluví jasně, John Hughes je obrovskou ofenzivní zbraní soupeře, ve Znojmě ale bude pro zranění chybět

Po dvou titulech přišlo na Salzburg v loňské sezóně vystřízlivění. V semifinále s Klagenfurtem vedli v sérii 2:0 na zápasy, jenže pak přišel rychlý konec. Čtyři prohry za sebou, vypadnutí a o něco delší letní pauza, než v Mozartově městě čekali. Kádr i trenér Greg Poss však zůstali prakticky beze změny, přišlo tradičně několik posil ze zámoří, mezi nimiž vyniká kanadský obránce Julien Brouillette se zkušenostmi z NHL.

K tomu má tým podporovaný koncernem Red Bull k dispozici opět jeden z nejkvalitnějších týmů v lize plný zkušených jmen, rakouských reprezentantů i zámořské dravosti.

Salzburg začal sezónu už v srpnu duely Ligy mistrů, v nichž ze čtyř pokusů zvítězil jen jednou, doma nad Banskou Bystricou. V odvetě na Slovensku i dvou duelech s finským Tampere ale prohrál a nevyvedl se mu ani páteční start do EBEL. Na domácím ledě překvapivě podlehl 3:4 Dornbirnu, když rozhodující gól inkasoval 29 vteřin před koncem.

Znojmo má naopak po vítězné premiéře s Linzem první body na kontě a vyhlíží druhého atraktivního soupeře během tří dnů. "Salzburg je snad možná ještě silnější soupeř než Linz, ale budeme chtít hrát stejně jako v pátek a chceme uspět," burcuje brankář Marek Schwarz, který v prvním zápase zastavil 44 pokusů soupeře.

Orli stále drží s bohatým soupeřem aktivní historickou vzájemnou bilanci, přestože v poslední době se více daří rudým býkům. Ve Znojmě aktuálně drží vítěznou sérii čtyř utkání v řadě, vyhráli také všechny duely minulé sezóny. "Znojmo dobře známe. Víme, jaké má silné i slabé stránky. Nečeká nás v Česku nic jednoduchého a potřebujeme dobrý výkon od všech hráčů sestavy," upozorňuje trenér Greg Poss.

Upozornění pro návštěvníky

Upozorňujeme, že v platnosti zůstávají následující organizační opatření:

  • zákaz kouření v prostorách celého zimního stadionu
  • zákaz stání u zábradlí na podélných stranách stadionu
  • po vstupu na stadion je východ ven na vrácenku možný až v 1. přestávce utkání

Více informací najdete v sekci Návštěvní řád.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
38 17 16 2 3 124:124

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC Red Bull Salzburg
pozice v tabulce 6. 8.
body 2 0
aktuální forma Znojmo – Linz 3:2p Fehérvár – Dornbirn 3:4
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 2 body (0 + 2) Julien Brouillette, 2 body (1 + 1)
nejproduktivnější obránce Jan Pohl, 1 bod (1 + 0) Julien Brouillette, 2 body (1 + 1)
brankář Marek Schwarz (95,45 %) Luka Gračnar (88,2 %)
využití přesilovek 0 % 37,5 %
úspěšnost oslabení 85,7 % 100 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#33 Gergely Kincses, #16 Milan Zrnić
Čároví rozhodčí:#51 Marton Nemeth, #86 Natasha Pagonová

Sestavy z posledních zápasů

Schwarz – Stehlík, Pohl, Biro, Skrbek, Bořuta, Lattner, Šnajnar – Němec, Bartoš, Yellow Horn – Račuk, Plíhal, Číp – Beroun, Matuš, Mrázek – Špaček, Guman, Novák.
Gračnar – Brouillette, Heinrich, Trattnig, Generous, Pallestrang, Raymond, Viveiros, Wachter – Raffl, Rauchenwald, Aleardi – Welser, Duncan, Harris – Cijan, Schiechl, Huber – Latusa, Baltram, Hochkofler.

» Zápasový bulletin ke stažení zde.

NEWSLETTER