Radim Matuš: Jsme výborně připraveni, můžeme z toho těžit celou sezónu

Rozhovory
ST 13. 9. 2017
Třiadvacetiletý útočník Radim Matuš zaznamenal v utkání proti Salzburgu svoji první trefu v dresu Znojma. Jak se mu na jihu Moravy líbí? Nejen to se dočtete v rozhovoru.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Výhra 4:0 nad ambiciózním Salzburgem. Jaká panuje nálada v kabině?
Super! Byl to teprve můj druhý zápas v EBEL lize, takže jsem slyšel jen z doslechu, jaký to je tým. Salzburg mi byl prezentován jako jeden z hlavních favoritů na titul. Smáznout je 4:0? Paráda! Sice výsledek vypadá poměrně jednoznačně, ve skutečnosti jsme se ale hodně nadřeli. Myslím si ale, že jsme předvedli výborný týmový výkon!

V pátek jste přehráli Linz, který rovněž patří k favoritům. Ve třetí třetině jste jej k ničemu nepustili, pak jednoznačná výhra nad Salzburgem. Jste opravdu tak dobře připravení na sezónu, jak to působí?
Stoprocentně. Pro mě byl způsob letošní letní přípravy novinkou. Kondiční trenéři z Fitness Clinic nás výborně připravili a já osobně se na ledě cítím strašně dobře. Na začátku utkání mají všichni sil hodně, takže ta letní příprava se ukazuje až ve třetích třetinách a zatím jsme v nich pokaždé o krok napřed. Takže z toho jde poznat, že jsme od kluků výborně připraveni a můžeme z toho těžit celou sezónu.

Jaké jsou vaše první dojmy z EBEL?
Výborné! Zatím se mi to strašně líbí. Je to nad očekávání rychlejší liga, než jsem si původně myslel. Je to super, zatím si to užívám. Dvě výhry, takže si není na co stěžovat (úsměv).

Na ledě létáte jako drak. Je tedy velká rychlost vaší předností?
Bruslení bylo vždycky mojí předností. Myslím si, že z toho můžu těžit. Když mi to kluci dají, tak si myslím, že to můžu i směrem dopředu kdykoliv vybojovat. Naše formace tak na tom může stavět.

Nastoupil jste s Jiřím Berounem a Petrem Mrázkem. Jakou měla vaše řada úlohu?
Řekli jsme si, že chceme předvádět stoprocentní výkon hlavně odzadu. Abychom nedostávali góly a kdybychom přidali něco gólově, tak jako se podařilo v neděli, tak to bude jedině dobře pro nás a půjde nám sebevědomí nahoru. Jak ale říkám - naší prioritou je nedostávat góly a zkusit vybojovat nějaký faul pro první dvě pětky, které nastupují na přesilovky.

V neděli jste vstřelil svoji první branku v soutěži. Schoval jste si puk?
Neschoval, ani jsem to nestihl. Navíc jsem jej brát ani nechtěl, protože se nám s ním dařilo (úsměv). Šel jsem do rohu pomoci spoluhráčovi, ale ten to perfektně vytáhl, tak jsem zůstal před bránou. Trenéři nás k tomu nabádají, abychom vždy alespoň jeden zůstali před brankářem a dělali tam vítr. Kluci to na modré dobře sehráli, Tonda Bořuta to skvěle hodil do ohně a já už jsem to pak nějak trefil a spadlo to tam.

Řeč byla o dojmech z EBEL, tak se zeptám, jaké jsou vaše dojmy ze Znojma? Jak se vám líbí město a zázemí na stadionu?
Jsem naprosto spokojený. Strašně se mi tady líbí. Pocházím z Uherského Brodu, takže tady nejsem poprvé. Jezdili jsme sem s rodinou a s přítelkyní vždycky na nějaké výlet, protože jsme věděli, že to je krásné město. Já jsem moc rád, že jsem tady a fakt si to moc užívám. Nejen já, ale i moje rodina a přítelkyně, která tu je se mnou. Doufám, že nám tyto pocity vydrží co nejdéle!

NEWSLETTER