Po derby na Graz! Nevoga aréna přivítá půl miliontého návštěvníka

Naši soupeři
SO 7. 10. 2017
Desáté kolo mezinárodní EBEL ligy nabídne přímý souboj o čtvrtou příčku. Znojemská Nevoga aréna navíc přivítá návštěvníka číslo 500 000. Buďte u toho! Duel s Grazem začíná v neděli v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Brankář Hannu Toivonen přišel do Grazu z finské Liigy. Hrál i NHL za Boston

Po Vídni čeká na Orly další tvrdý oříšek v podobě rakouského Grazu. Ten neprohrál poslední tři zápasy a vyhoupl se na páté místo v tabulce. A to i díky silným přesilovkám, které má druhé nejlepší v lize.

Co se týče aktuálního kádru, zde táhnou výkony devětadevadesátek Slovinec Ken Ograjenšek, rakouský reprezentant Daniel Woger či kanadský útočník Justin Buzzeo, jenž zavítal do Rakouska z nižších amerických soutěží. Nedílnou součástí týmu je i brankář Hannu Toivonen. Toho si manažeři klubu vyhlédli ve finské Liize.

Znojmo mohlo v pátek utnout sérii Vídně, která v letošním ročníku EBEL ligy ještě neprohrála, avšak patnáct sekund před závěrečnou sirénou rozhodli Capitals ve svůj prospěch. "Musíme se odrazit od těch dvou posledních třetin, kdy jsme byli lepší než Vídeň. Pokud takto budeme hrát všechny zápasy, tak budeme v tabulce nahoře," řekl po zápase Radek Číp.

Zajímavostí může být to, že Colton Yellow Horn, nejproduktivnější hráč Orlů, se prosadil v každém z pěti posledních střetnutí s Grazem. Přidá svoji trefu i tentokrát?

Nevoga arénu navíc čeká jubileum. Domácí zápasy Orlů v Erste Bank Eishockey lize navštívilo doposud 498 520 fanoušků, a tak je více než pravděpodobné, že v neděli bude překročena hranice půl milionu!

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
28 11 12 1 4 69:72

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo Moser Medical Graz99ers
pozice v tabulce 4. 5.
body 15 14
aktuální forma Znojmo – Vídeň 3:4
Bolzano – Znojmo 2:4
Innsbruck – Znojmo 7:1
Graz – Salzburg 3:2
Dornbirn – Graz 3:4
Graz – Bolzano 8:7sn
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 11 bodů (4 + 7) Ken Ograjenšek, 11 bodů (1 + 10)
nejproduktivnější obránce Jakub Stehlík, 5 bodů (1 + 4) Clemens Unterweger, 8 bodů (2 + 6)
brankář Marek Schwarz (91,50 %) Hannu Toivonen (90,60 %)
využití přesilovek 15,80 % 27,90 %
úspěšnost oslabení 85,00 % 81,30 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#6 Patrick Gruber, #40 Christoph Sternat
Čároví rozhodčí:#69 Timo Ettlmayr, #72 Damir Rakovic

Sestavy z posledních zápasů

Schwarz – Stehlík, Pohl, Biro, Zajíc, Lattner, Bořuta, Šnajnar – Němec, Bartoš, Yellow Horn – Račuk, Plíhal, Číp – Beroun, Matuš, Mrázek – Csamangó, Guman, Novák – Špaček.
Toivonen – Strohmeier, Carlsson, Iberer, Weihager, Laakso, Unterweger, Petrovitz, Soritz – Oberkofler, Brophey, Woger – Setzinger, Ograjenšek, Nixon – Buzzeo, Higgs, Zusevics – Pirmann, Zierer, Natter.
NEWSLETTER