Pokora. Ta nás dovede k úspěšné sezóně, skromně hlásí Marek Schwarz

Rozhovory
PO 9. 10. 2017
Druhé místo v tabulce, druhá vychytaná nula v sezóně. Znojemský brankář Marek Schwarz může být zatím spokojený. Zajímá vás, co mu udělalo další radost ve svém osobním životě mimo hokej? A co říká na nedělní výhru nad Grazem? Dočtete se v rozhovoru.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Vítězství 3:0 nad Grazem. Jak byste utkání zhodnotil?
Já dnes můžu říct jen to, že dnes kluci hráli opravdu výborně přede mnou. Já jsem neměl skoro žádnou práci, až na konci trošku. Z naší strany to byl famózní zápas, přistoupili jsme k tomu úplně skvěle už od začátku a já můžu klukům jenom poděkovat za to, jak mi skvěle pomohli.

Myslíte si, že vás ten bojovný výkon v pátek, který bohužel skončil smolnou prohrou, mohl nějakým způsobem nabudit?
Myslím si, že ano. V pátek jsme hráli fakt dobře a osobně jsem takhle dlouho po zápase naštvaný nebyl. O to víc jsem rád, že to dnes máme za tři body. Dnes jsem z našeho výkonu fakt nadšený!

Říkáte, že jste byl v pátek po zápase hodně naštvaný. Následně se vám ale narodil syn, tak to vám určitě náladu muselo hodně zlepšit...
V sobotu ráno mi manželka hodně, ale opravdu hodně spravila náladu (úsměv). Bylo to fakt ohromné zlepšení nálady a je to fantastický zážitek. Manželku obdivuji za to, jak to skvěle zvládla a je to opravdu neuvěřitelný zážitek.

Druhá nula v sezóně, to musí potěšit...
To je práce celého týmu. To, že výborně hrajeme, se odráží prakticky na všem. Díky tomu přichází nuly i naše postavení v tabulce. Pokud budeme k dalším zápasům takhle přistupovat, že budeme hrát s pokorou, nebudeme nikde na hrušce a létat v oblacích, tak to bude super a já věřím, že ta sezóna dobře dopadne!

Takže říkáte, že je tým poskládaný hodně dobře? Že si vše sedlo, jak by mělo?
Myslím si, že je to i vidět na tom ledě. Občas se stane nějaký výpadek, že se třeba zápas nepodaří, ale to se prostě stává. Zatím máme před sebou ještě dlouhou cestu, odehráli jsme teprve deset zápasů, ale myslím si, že to může něco napovědět o tom, jak na tom jsme.

Čekají vás teď dva venkovní zápasy. Villach a Linz, to budou obtížní soupeři...
Obtížní soupeři, přesně tak. Nebude to nic jednoduchého. Musíme k tomu ale znovu zodpovědně přistoupit a odehrát to na sto procent jako proti Grazu.

NEWSLETTER