Opět se ukázalo, že po prohře dokáže tým zabrat, všímá si dvougólový David Bartoš

Rozhovory
ÚT 10. 10. 2017
David Bartoš se ve Znojmě postupně vypracoval v prvního centra, na jehož bedrech leží týmová produktivita. Svoji roli zatím plní velmi dobře. V nedělním zápase s Grazem jako jediný hráč překonal finského brankáře Toivonena, a to hned dvakrát. Zařídil tak další tři body pro znojemské barvy.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Jak byste zhodnotil zápas s Grazem?
Myslím si, že jsme nezačali špatně. Měli jsme na úvod dobrou přesilovku. Mohli jsme dát dva nebo tři góly a mohlo vše být hned od začátku klidnější. Celý zápas jsme kontrolovali hru a dotáhli to do vítězného konce. Pozitivní je i čisté konto pro Marka Schwarze, který si to za ty předchozí zápasy zasloužil.

Jak moc bylo těžké hrát proti zformované obraně soupeře? Při ztrátě puku navíc hrozil z protiútoků...
Podle mě se můžeme prosadit vždycky, když budeme dobře bruslit. Vše se vyvíjí od pohybu. Máme tu mladé a šikovné hráče, kteří umí dát gól. Je pravda, že jsme mohli dát více gólů na začátku a byl by větší klid, ale do šancí jsme se dostávali. Nebylo to tak hrozné.

První formace v posledním období několikrát změnila složení. Nejdříve jste nastupoval po boku Erika Němce, potom se Štěpánem Csamangem. Proti Grazu k vám pak trenér přiřadil Petra Mrázka...
S Erikem Němcem jsme podle mě hráli velmi dobře. Dávali jsme nějaké góly. Pak se ale prohrálo vysoko v Innsbrucku a trenér chtěl formace trošku oživit. Všichni tři jsou velmi dobří hokejisté. Erik potom v Bolzanu udělal tři body, když hrál ve druhé formaci. Teď tam mám Petra Mrázka a odvedl velmi dobrý výkon. Škoda, že jsme nedali víc branek, šance na to byly.

Bylo cítit, že po smolné prohře s Vídní se očekávají body?
Grazu jsme chtěli uskočit o tři body, protože se na nás dotahoval. Na Villach teď můžeme jít s výhrou v zádech a bude to klidnější start týdne, než kdybychom doma nevyhráli.

Po deseti zápasech máte osmnáct bodů. Převládá spokojenost se startem sezóny?
Dobrý. Nějaké chyby jsme udělali, několik zápasů jsme prohráli, ale je vidět, že pokud tým prohraje, další zápas se zvedne a ukazuje svoji sílu. Když se prohrálo v Innsbrucku, chtěli jsme to napravit v Bolzanu, a povedlo se. To stejné tento víkend po utkání s Vídní. Mužstvo má velkou sílu.

NEWSLETTER