Zápasem ve Villachu uzavře Znojmo první čtvrtinu základní části

Naši soupeři
ST 11. 10. 2017
Jediným soupeřem, s nímž Znojmo v této sezóně ještě nezměřilo krok, je Villach. Jedenácté kolo je na programu ve čtvrtek od 19:15 v Rakousku a živě jej vysílá sportovní kanál SKY Sport.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
» Hvězda soupeře
Útočník Miha Verlič hraje za Villach již třetím rokem. Šestadvacetiletý Slovinec působil dokonce chvíli i v České republice, konkrétně v Opavě

Zápas klubů s Orlem ve znaku je předzvěstí konce první čtvrtiny základní části Erste Bank Eishockey ligy. Zatímco znojemští hokejisté se pyšní druhým místem v tabulce, Villach je sedmý. Avšak tyto dva týmy dělí pouze čtyři body.

Rakušané mají v posledních dnech opravdu velmi nabitý program. Během jediného týdne odehrají ve čtvrtek již své čtvrté utkání. To úterní prohráli v Záhřebu poměrem 2:5. "Bude to opravdu těžké. Je to přeci jen náš čtvrtý zápas v sedmi dnech, naopak Češi měli v úterý volno. Budou tedy odpočatí. Všechny čtyři formace musí pracovat na sto procent, abychom našli potřebnou energii a doma bodovali," řekl Greg Holst, hlavní trenér Villachu.

Ten má v kádru hráče s věkovým průměrem pětadvacet let. Nejstarším mužem na soupisce je třiatřicetiletý kapitán Nikolas Petrik, jenž se na jaře vrátil do Villachu po pěti sezónách v Grazu. Dalšími novými akvizicemi jsou kupříkladu Andrew Sarauer, Kyle Beach, Jordan Hickmott, Ryan Glenn či brankář David Kickert.

Znojmo svůj poslední zápas zvládlo. V neděli porazilo před domácím publikem Graz, Marek Schwarz si připsal druhé čisté konto v sezóně. Jihomoravané navíc doposud inkasovali jen třiadvacet branek, což je druhé nejmenší číslo z celé ligy.

"Je to práce celého týmu. To, že výborně hrajeme, se odráží prakticky na všem. Díky tomu přichází nuly i naše postavení v tabulce. Pokud budeme i k dalším zápasům přistupovat s pokorou, nebudeme na hrušce a létat v oblacích, tak to bude super a já věřím, že ta sezóna dobře dopadne," poznamenal Schwarz.

Poslední tři vzájemné zápasy s Villachem dopadly lépe pro Znojmo. Bude se i tentokrát radovat český tým?

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
32 14 14 1 3 102:106

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC VSV
pozice v tabulce 2. 7.
body 18 14
aktuální forma Znojmo – Graz 3:0
Znojmo – Vídeň 3:4
Bolzano – Znojmo 2:4
Záhřeb – Villach 5:2
Innsbruck – Villach 1:3
Villach – Bolzano 5:4sn
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 13 bodů (4 + 9) Miha Verlič, 11 bodů (8 + 3)
Andrew Sarauer, 11 bodů (2 + 9)
nejproduktivnější obránce Jan Pohl, 6 bodů (1 + 5) Stefan Bacher, 8 bodů (3 + 5)
brankář Marek Schwarz (91,87 %) Lukas Herzog (91,80 %)
využití přesilovek 18,20 % 26,10 %
úspěšnost oslabení 86,40 % 74,10 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#4 Viktor Trilar, #16 Milan Zrnic
Čároví rozhodčí:#96 Elias Seewald, #95 Maximilian Verworner.

Sestavy z posledních zápasů

Schwarz – Stehlík, Pohl, Lattner, Bořuta, Biro, Šnajnar, Zajíc – Mrázek, Bartoš, Yellow Horn – Němec, Plíhal, Číp – Beroun, Matuš, Račuk – Novák, Guman, Csamangó – Špaček.
Herzog – Glenn, Bacher, Brunner, Shields, Stebih, Schlacher – Leiler, Sarauer, Hickmott – Verlič, Flick, Beach – Petrik N., Platzer, Petrik B. – Kromp, Jennes, Antonitsch.
NEWSLETTER