Nevoga aréna po dvaceti hodinách znovu ožije a Bolzanu se v ní daří

Naši soupeři
PÁ 20. 10. 2017
Neuplyne ani čtyřiadvacet hodin a znojemští hokejisté se znovu představí divákům v Nevoga aréně. Po prohře s Fehérvárem hostí v sobotu od 17:30 italské Bolzano. Buďte u toho!
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Útočník Alex Petan přišel v létě do Bolzana ze zámoří. Na svém kontě má ve svých pětadvaceti letech 29 startů v AHL

Bolzano bojovalo v pátek na ledě doposud neporažené Vídně o body do posledních minut. Nakonec padlo těsným poměrem 2:3 a musí se tak nadále spokojit s umístěním ve spodní části tabulky.

V řadách Italů však nalezneme nejúdernější trio EBEL ligy. Jsou jimi Američan Austin Smith a Kanaďané Alex Petan a Mike Halmo. První dva jmenovaní mají na svém kontě devatenáct kanadských bodů, Petan pak o jeden méně. V brance spoléhá trenér Pat Curcio na slovenského gólmana Marcela Melicherčíka, jehož úspěšnost je na hraně devadesáti procent.

Orlům se proti Bolzanu v Nevoga aréně zrovna nedaří. Domácí utkání s tímto soupeřem nevyhráli od 5. února 2016, tedy naposledy před 622 dny. První letošní vzájemný zápas na území Itálie však zvládli na výbornou.

Svěřenci trenéra Romana Šimíčka si budou chtít v sobotu napravit reputaci po páteční prohře po prodloužení s Fehérvárem. "Celý tým musí k utkání přistoupit úplně jinak než proti Maďarům. Určitě na ně vlítneme, aby hned od začátku věděli, že hrají ve Znojmě," řekl po pátečním duelu Jan Lattner.

Speciální víkendová akce

Navštívili jste páteční utkání? Uchovejte si vstupenku, předložte ji na pokladně při koupi lístku na sobotu a získejte druhý vstup zcela ZDARMA! Více o této akci naleznete v článku zde.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
21 9 8 1 3 64:63

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo HC Bolzano
pozice v tabulce 4. 10.
body 22 14
aktuální forma Znojmo – Fehérvár 2:3p
Linz – Znojmo 8:3
Villach – Znojmo 0:2
Vídeň – Bolzano 3:2
Bolzano – Villach 3:4
Bolzano – Záhřeb 4:1
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 14 bodů (5 + 9) Alex Petan, 19 bodů (8 + 11)
Austin Smith, 19 bodů (6 + 13)
nejproduktivnější obránce Jan Lattner, 8 bodů (3 + 5) Robin Gartner, 7 body (0 + 7)
brankář Marek Schwarz (91,14 %) Marcel Melicherčík (90,00 %)
využití přesilovek 15,50 % 23,00 %
úspěšnost oslabení 82,50 % 77,00 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:Gergély Kincses, Peter Stano
Čároví rozhodčí: Attila Nagy, Jozef Tvrdoň

Sestavy z posledních zápasů

Schwarz – Lattner, Bořuta, Stehlík, Biro, Pohl, Šnajnar, Zajíc – Yellow Horn, Bartoš, Mrázek – Němec, Matuš, Číp – Beroun, Guman, Račuk – Novák, Raška, Csamangó – Špaček.
Melicherčík – Clark, Carlisle, Egger, S. Marchetti, Gartner, Glira, Tomassoni, M. Marchetti – Halmo, DeSousa, Petan – Angelidis, Bernard, Smith – Frigo, Oleksuk, Gander – Frank, Monardo, Schweitzer.
NEWSLETTER