Na programu je nejvzdálenější soupeř. Orli se chystají vyloupit Dornbirn

Naši soupeři
ST 25. 10. 2017
Ze znojemské Nevoga areny se pomalu vytrácí poslední stopy vystoupení skupiny Kabát. Společně s tím se vydali na cestu i znojemští hokejisté, jejichž příští zastávkou bude více než šest set kilometrů vzdálený Dornbirn ležící až u hranic se Švýcarskem. Utkání se hraje netradičně ve čtvrtek v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Obránce Brian Connelly má bohaté zkušenosti z AHL, které již tři sezóny přenáší i do EBEL. Tradičně patří k nejproduktivnějším bekům v týmu.

Hokejisté z největšího města rakouské spolkové země Voralbersko nezažívají vůbec dobrou sezónu. Ve třinácti odehraných utkáních ukořistili pouze čtrnáct bodů za čtyři výhry a dvě porážky v prodloužení. Žádná sláva v porovnání s mohutným posilováním mužstva během letní přestávky.

Dornbirnu se nedaří především v ofenzívě. Se tři sta šedesáti sedmi střelami patří jednoznačně k nejméně střílejícímu týmu v celé soutěži. V porovnání s tím vystřelili Orli na bránu téměř o sto střel více. Lze tak očekávat, že ve čtvrtečním utkání půjde na znojemskou bránu opět minimum střel, o to pozornější ale musí znojemský strážce brány být.

Orli mají za sebou dvojzápas na domácím ledě a ani oni nemohou být příliš spokojení. Pouhé dva body za dvě prohry po prodloužení určitě není to, co by si svěřenci kouče Šimíčka představovali. I díky předchozí prohře s Linzem tak mají na svém kontě aktuálně tři porážky v řadě, a tak mají před zápasem s Dornbirnem jasný cíl: tři body!

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
33 21 9 2 1 129:84

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo Dornbirner EC
pozice v tabulce 4. 11.
body 23 14
aktuální forma Znojmo - Bolzano 3:4p
Znojmo – Fehérvár 2:3p
Linz – Znojmo 8:3
Klagenfurt - Dornbirn 3:1
Dornbirn - Salzburg 5:3
Dornbirn - Klagenfurt 4:3
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 15 bodů (5 + 10) Brodie Reid, 16 bodů (3 + 13)
nejproduktivnější obránce Jan Lattner, 9 bodů (4 + 5) Brian Connelly, 11 bodů (2 + 9)
brankář Marek Schwarz (91,20 %) Ronan Quemener (90,60 %)
využití přesilovek 16,10 % 18,20 %
úspěšnost oslabení 81,30 % 78,00 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#44 Mark Lemelin, #61 Micha Hebeisen
Čároví rozhodčí: #94 Christian Kaspar, #77 Jakob Schauer

Sestavy z posledních zápasů

Schwarz – Lattner, Bořuta, Stehlík, Biro, Pohl, Šnajnar, Zajíc – Němec, Bartoš, Yellow Horn – Novák, Raška, Číp – Beroun, Matuš, Mrázek – Račuk, Guman, Csamangó – Špaček.
Quemener – Magnan, Connelly, McMonagle, Gauthier, Caruso, Vallant, Wolf – Pance, Arniel, Grabher Meier – Macierzynski, Timmins, Reid – Sylvester, Häussle, Fraser – Haberl, Neubauer.
NEWSLETTER