Železný muž Lattner: Když to jen trochu jde, chci hrát

Aktuální zprávy
ČT 30. 11. 2017
Hodně nestandardní byl nedělní zápas proti Innsbrucku pro Jana Lattnera. Znojemský odchovanec nastoupil se speciální náplastí na levém oku a ochranným košíkem na helmě. To vše kvůli řezné ráně bruslí, která jen těsně minula oko.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Lattnerovi se zranění přihodilo o dva dny dříve, v pátečním duelu na ledě Salzburgu. Rána na víčku levého oka hrála všemi barvami, přesto v neděli na ledě nechyběl a přispěl k výhře 6:5 po samostatných nájezdech.

Jak se vám s takovým zraněním hrálo?
Čekal jsem, že to bude horší. Přizpůsobil jsem ale vše tomu, abych se cítil dobře, a myslím, že se to na výkonu nepodepsalo.

Jak konkrétně kromě fixační náplasti to přizpůsobení probíhalo?
Kustod Luboš Altenburger mi dal na helmu ještě speciální plexi, abych utkání mohl odehrát. Bylo docela složité se tomu přizpůsobit, ale nějak se to snad povedlo.

Zranění vypadalo hodně nepříjemně, přes to všechno jste chtěl další zápas odehrát?
Už den po tom úrazu jsem se domluvil s doktorem, napsal mi nějaké prášky a věděl jsem, že tenhle zápas chci odehrát. Byl pro nás hrozně důležitý, Innsbruck je v tabulce kousek před námi a říkal jsem, že pokud to jen trochu půjde, to utkání chci hrát.

Úvod zápasu musel být i pro vás pěkná divočina, sedm branek v první třetině se vidí málokdy, jak tuhle pasáž hodnotíte?
Když beru jen výsledek, tak to nebylo špatné, vyhráli jsme ji 4:3. Nemůže se nám ale stát, že třikrát po sobě necháme soupeře tak brzo po naší brance vyrovnat. Naštěstí tam padl ještě čtvrtý gól, který pak určil ráz zápasu. Díky němu jsme většinu času byli ve vedení.

Přesto soupeř dokázal vyrovnat chvíli před koncem i popáté, to asi mrzí.
Je to škoda. Myslím si, že v zápase jsme stoprocentně byli lepší. Zvládli jsme ale nájezdy a po zápase v Salzburgu je toto pro nás dobrý výsledek, vyhráli jsme.

Doma máte nyní na kontě tři výhry v řadě, nakopne to tým ve vyrovnaném boji o pozice v tabulce?
Musíme doma vyhrávat, ať už je to za dva nebo tři body. Každý tým spoléhá na domácí prostředí, získává v něm body. Nám se teď povedlo třikrát za sebou vyhrát doma, ale abychom poskočili v tabulce výše, je nutné něco přivézt z venku. Hrajeme v Salzburgu a Dornbirnu, myslím, že minimálně tři body bychom měli získat, abychom se posunuli tam, kam chceme.

NEWSLETTER