Přímý souboj tabulkových sousedů ve Villachu

Naši soupeři
SO 9. 12. 2017
Velmi důležitý souboj čeká znojemské hokejisty v neděli. Míří na led Villachu, tedy tabulkového souseda a týmu, s kterým se jim v poslední době velmi daří. Utkání startuje v 17:30.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Nejproduktivnější hráč Villachu je Andrew Sarauer, americký útočník, který dříve válel v dresu Fehérváru

Znojmo a Villach toho mají kromě orla ve znaku v letošní sezóně mnoho společného. Zpočátku solidní start a pozice v první polovině tabulky, postupně však přišly horší výsledky a sestup tabulkou na nižší pozice. Forma korutanského klubu je v poslední době velmi zlá, z posledních osmi utkání vyhrál jen jediné.

To také stálo místo hlavního kouče Grega Holsta, kterého nahradil asistent a bývalý rakouský reprezentant Markus Peintner, dobře známý pro svou bradku a výrazné brýle. Jeho první zápas v nové pozici nedopadl nejlépe, v Bolzanu tým prohrál 1:2 v prodloužení. "Zápas jsme si na videu analyzovali a vyhodnotili. Nyní už se ale všichni soustředíme na Znojmo, je to pro nás nesmírně důležitý souboj," konstatuje.

Také Orli mají za sebou páteční porážku v prodloužení po atraktivním souboji proti Salzburgu, v němž třikrát vedli. Je jasné, že v neděli skončí na jihu Rakouska jedna série. Znojmo na venkovních kluzištích prohrálo osmkrát za sebou, zároveň ale zvítězilo v posledních pěti vzájemných soubojích s Villachem, naposledy doma 3:1.

"Musíme začít vyhrávat. Je úplně jedno, proti jakému soupeři. Zatím se na góly strašně nadřeme. Musíme mít dvakrát více šancí, abychom dali stejný počet gólů jako soupeř," ví útočník Orlů Tomáš Plíhal.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
34 16 14 1 3 107:107

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo EC Villacher SV
pozice v tabulce 10. 9.
body 31 31
aktuální forma Znojmo – Salzburg 3:4p
Dornbirn – Znojmo 4:2
Salzburg – Znojmo 4:1
Bolzano – Villach 2:1p
Villach – Innsbruck 2:4
Fehérvár – Villach 5:4
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 24 bodů (9 + 15) Andrew Sarauer, 25 bodů (6 + 19)
nejproduktivnější obránce Jan Lattner, 14 bodů (5 + 9) Ryan Glenn, 14 bodů (4 + 10)
brankář Marek Schwarz (89,62 %) David Kickert (91,80 %)
využití přesilovek 16,20 % 18,70 %
úspěšnost oslabení 78,60 % 77,10 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:Vladimír Baluška, #17 Thomas Berneker
Čároví rozhodčí: #86 Natasha Pagonová, #62 Ulrich Pardatscher

Sestavy z posledních zápasů

Schwarz – Tejnor, Stehlík, Lattner, Bořuta, Plutnar, Biro, Šnajnar – Miller, Raška, Číp – Němec, Matuš, Mrázek – Novák, Bartoš, Guman – Beroun, Plíhal, Yellow Horn – Špaček.
Kickert – Glenn, Stebih, Bacher, Schlacher, Shields, Labrecque, Wohlfahrt – Antonitsch, Platzer, Kromp – Leiler, Verlič, Hickmott – B. Petrik, Sarauer, Flick – Beach, Walter, Brunner.
NEWSLETTER