Nadstavba startuje! Orli letí vyzvat hladové buldoky

Naši soupeři
ČT 1. 2. 2018
Základní část je minulostí, začíná boj o poslední dvě místa v play-off. Hned na úvod znojemští hokejisté zavítají na led Dornbirnu, kterému unikla první šestka o dva body. Úvodní vhazování je na programu od 19:15.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Kanaďan Brodie Reid dva roky táhl produktivitu Bolzana. Po jeho letní přestupu se mu daří i v Dornbirnu, kde ovládl klubové bodování.

Nejzápadnější celek soutěže bojoval o Top 6 až do posledního kola. Nakonec to nevyšlo, a tak se Dornbirn musí smířit alespoň s cenným náskokem v nadstavbové skupině, který díky sedmému místo po základní části činí komfortních šest bodů.

Pohled na statistiky ale buldokům příliš do karet nehraje. Ve všech sezónách, ve kterých se nekvalifikovali do první šestky, totiž nedokázali uspět a sezóna pro ně po nadstavbě skončila. Vyřazovacích bojů v EBEL se v jejich historii účastnili pouze jedinkrát, a to v sezóně, kdy se jim podařilo po základní části umístit na šesté příčce. S dolní nadstavbovou skupinu tak Dornbirn nemá vůbec dobré zkušenosti.

Naproti tomu Orli to mají přesně opačně. Pokaždé, když sváděli nadstavbové boje o play-off, si vybrali formu a vybojovali jednu z posledních dvou zbývajících vstupenek do play-off. O podobný počin se pokusí i letos, ale vzhledem k žádnému vstupnímu bonusu za umístění po základní části to budou mít extra těžké.

"Skončit takhle dole po základní části je pro nás nezvyklá situace. My máme deset zápasů k tomu, abychom se dostali do play-off. A já věřím, že se tam dostaneme! Základní část teď musíme hodit za hlavu, jít zápas od zápasu a nedívat se na ostatní, jestli mají šest bodů, čtyři body nebo žádný. Každé utkání teď bude rozhodovat," glosuje dlouholetá opora týmu Jan Lattner.

Vousatý univerzál se svými spoluhráči už vstoupí do nadstavbové části bez Romana Šimíčka v roli hlavního trenéra. Ten ve středu u znojemského mužstva skončil a jeho místo dočasně převzal sportovní manažer Rostislav Dočekal.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
36 21 12 2 1 138:102

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo Dornbirner EC
pozice v tabulce 6. 1.
body 0 6
aktuální forma Znojmo - Záhřeb 2:5
Bolzano – Znojmo 7:3
Záhřeb – Znojmo 3:4
Dornbirn - Klagenfurt 3:2p
Klagenfurt - Dornbirn 0:2
Fehérvár - Dornbirn 2:3p
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 34 bodů (13 + 21) Brodie Reid, 38 bodů (13 + 25)
nejproduktivnější obránce Jan Lattner, 21 bodů (7 + 14) Brian Connelly, 32 bodů (3 + 29)
brankář Marek Schwarz (89,30 %) Rasmus Rinne (92,50 %)
využití přesilovek 15,76 % 22,00 %
úspěšnost oslabení 76,11 % 83,23 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#20 Kristijan Nikolič, #22 Manuel Nikolič
Čároví rozhodčí: #77 Jakob Schauer, Tschrepitsch

Sestavy z posledních zápasů

Schwarz – Biro, Lakos, Bořuta, Lattner, Corbett, Stehlík, Šnajnar – Němec, Raška, Mrázek – Yellow Horn, Olsen, Číp – Novák, Plíhal, Špaček – Matůš, Bartoš, Guman.
Rinne – Magnan, Gauthier, Caruso, Connelly, McMonagle, Wolf, Vallant – D´Alvise, Timmins, Reid – Fraser, Sylvester, Grabher-Meier – Pance, Arniel, Ban - Macierzynski, Häußle, Haberl - Neubauer.
NEWSLETTER