Ještě nekončíme! Tři body s Dornbirnem nutné

Naši soupeři
ČT 1. 3. 2018
Zatímco Dornbirn má již účast v play-off jistou, Orli ještě o svou neúprosně mizící šanci bojují. Musí však již plně bodovat a doufat v příznivý vývoj výsledků svých soupeřů. Duel o bytí či nebytí startuje v pátek od 19:15.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Známá tvář
Bývalý bek Orlů Sean McMonagle patří k pilířům obrany Dornbirnu

Buldoci z Dornbirnu směřují do play-off. Ve středečním utkání s Fehérvárem sice vytěžili jen bod, ten jim ale bohatě stačí na potvrzení vedoucí pozice v kvalifikační skupině. Rakouský tým navíc cestuje do Znojma posilněn předchozími vzájemnými úspěchy. Z pěti letošních duelů se radoval hned ve čtyřech případech. Jen jedinkrát podlehl, a to hned v 5. kole ligy, v němž dominovali Orli poměrem 5:1.

Hosté tedy budou hrát ve Znojmě bez zbytečného stresu. Zápas už mohou brát jako zkoušku na vyřazovací boje. „Zapojíme do hry více mladých hráčů. Je to pro ně skvělá příležitost, jak získat potřebné zkušenosti. V bráně tentokrát začne Rasmus Rinne,“ plánuje kouč Dornbirnu Dave MacQueen.

To Znojmo se nachází ve zcela jiné situaci. Šance proklouznout do play-off je založena na hodně teoretické bázi, přesto stále existuje. Orli však musí porazit Dornbirn a v neděli i Bolzano. Navíc v pátečním kole musí Bolzano zvítězit v prodloužení nad Fehérvárem. A Fehérvár musí prohrát svůj nedělní duel v Grazu. Poté by nastala rovnost bodů u tří týmů (Znojmo, Fehérvár, Bolzano) a postupujícím by se stal právě klub z jihu Moravy.

Poslední domácí zápas Orlů v nadstavbě odstartuje trochu netradičně až v 19:15. Pro Znojmo už to bude druhé představení před fanoušky v tomto týdnu. V úterním utkání proti Villachu si alespoň trochu spravilo chuť a dokázalo si vystřílet nejvyšší vítězství v tomto ročníku 6:0. V bráně se o svou první letošní nulu zasloužil Tomáš Halász. Zaskvěl se také tříbodový znojemský odchovanec Marek Špaček. „S Villachem jsme udělali krásný výsledek a budeme na něj chtít navázat v pátek proti Dornbirnu,“ nechal se slyšet útočník.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
37 21 13 2 1 141:107

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo Dornbirner EC
pozice v tabulce 4. 1.
body 12 23
aktuální forma Znojmo – Villach 6:0
Graz – Znojmo 4:3p
Znojmo – Fehérvár 1:2
Fehérvár – Dornbirn 5:4sn
Dornbirn – Bolzano 4:1
Dornbirn – Graz 5:4
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 39 bodů (15 + 24) Brodie Reid, 44 bodů (17 + 27)
nejproduktivnější obránce Jan Lattner, 25 bodů (8 + 17) Brian Connelly, 41 bodů (4 + 37)
brankář Marek Schwarz (89,30 %) Rasmus Rinne (92,20 %)
využití přesilovek 15,70 % 22,30 %
úspěšnost oslabení 77,50 % 83,20 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#33 Gergely Kincses, #23 Stefan Siegel
Čároví rozhodčí: #91 Attila Nagy, #55 Marton Nemeth

Sestavy z posledních zápasů

Halász – Corbett, Biro, Lattner, Bořuta, Tejnor, Stehlík – Číp, Plíhal, Špaček – Němec, Matuš, Csamangó – Novák, Bartoš, Guman – Raška, Zajíc, Šnajnar.
Stroj – Magnan, Gauthier, Caruso, Connelly, McMonagle, Vallant, Wolf – D´Alvise, Timmins, Reid – Fraser, Sylvester, Grabher-Meier – Pance, Arniel, Neubauer - Haberl, Häußle, Macierzynsky.
NEWSLETTER