V posledním utkání sezóny Orli vyzvou Bolzano

Naši soupeři
SO 3. 3. 2018
Znojemští hokejisté už sice nemají ani teoretickou šanci na play-off, jejich poslední soupeř v letošní sezóně o něj ale ještě usiluje. Orli se tak pokusí italského vyslance v EBEL potrápit a cestu do vyřazovacích bojů mu pořádně ztížit.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku
» Hvězda soupeře
Útočník Alexander Petan je nejproduktivnějším hráčem týmu

Italům půjde v neděli opravdu o hodně! Aktuálně sice okupují osmou příčku zaručující účast ve čtvrtfinále, ovšem dotírající čerti z Fehérváru ztrácí pouhé dva body, a tak budou doufat v pomoc Znojma.

A pro Bolzano nepůjde v nejdůležitějším utkání sezóny vůbec o procházku růžovým sadem. Na Orly se mu totiž letos příliš nedaří. Z patnácti možných bodů za vzájemné zápasy ukořistili pouze pět za jedno vítězství po základní hrací době a jedno za výhru po prodloužení.

O tom, že Znojmo nejede do malebného Bolzana vesele lyžovat do hor, svědčí i prohlášení hlavního trenéra Miroslava Fryčera: "Ten, kdo mě zná, tak si netroufne říct, že nebude motivace do zápasu. To je tak na to, abych někoho přetáhl. Já jsem sice hodnej strejda, ale když mi bouchnou saze, tak je zle. Dokud tady jsem, tak tomu všichni budou dávat maximum, o to se postarám. To je moje práce a nátura, takže jinak to nevidím. I kdybychom tam měli padat po hubě a dohrát to na útok a půl, tak tam necháme všechno."

Po pátečním utkání už je rozhodnuté, že se český zástupce nepodívá poprvé během svého působení v mezinárodní soutěži do vyřazovacích bojů. Předchozí vyjádření kouče Fryčera ale potvrzuje fakt, že se Orli budou chtít rozloučit se sezónou 2017/2018 vítězně. Podaří se jim to a stáhnou s sebou mimo play-off i Bolzano? O tom se rozhodne v neděli od 17:45.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
25 11 9 1 4 71:74

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo HC Bolzano
pozice v tabulce nadstavby 4. 2.
body 13 19
aktuální forma Znojmo – Dornbirn 2:3p
Znojmo – Villach 6:0
Graz – Znojmo 4:3p
Fehérvár – Bolzano 1:3
Bolzano – Graz 7:1
Dornbirn – Bolzano 4:1
nejproduktivnější hráč Colton Yellow Horn, 39 bodů (15 + 24) Alexander Petan, 47 bodů (16 + 31)
nejproduktivnější obránce Jan Lattner, 25 bodů (8 + 17) Matt Tomassoni, 21 bodů (4 + 17)
brankář Tomáš Halász (85,70 %) Pekka Tuokkola (92,40 %)
využití přesilovek 15,5 % 22,0 %
úspěšnost oslabení 77,4 % 84,2 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí: #19 Roland Kellner, #4 Viktor Trilar
Čároví rozhodčí: #97 Kevin Kontschieder, #87 Gasper Zgonc

Sestavy z posledních zápasů

Halász – Corbett, Biro, Lattner, Bořuta, Tejnor, Šnajnar, Zajíc – Číp, Raška, Špaček – Němec, Matuš, Csamangó – Novák, Bartoš, Guman.
Tuokkola – Gartner, Tomassoni, Egger, Marchetti, Carlisle, Glira, Schweitzer – Halmo, Oleksuk, Smith – Frigo, Bernard, Frank – Micelli, Angelidis, Monardo – Sointu, DeSousa, Petan.
NEWSLETTER