O vítězství v Tatranském poháru proti Popradu

Naši soupeři
NE 2. 9. 2018
Po dvou vítězstvích nad Košicemi a francouzským Gapem stojí Orli při své premiérové účasti na Tatranském poháru ve finále. Soupeřem jim v něm v neděli od 19:00 bude domácí tým a pořadatel HK Poprad.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Poprad patří mezi tradiční týmy a dlouholeté účastníky nejvyšší slovenské soutěže. V posledních třech ročnících skončila jeho pouť play-off vždy ve čtvrtfinále. Před novou sezónou ale kádr trenéra Romana Stantiena posílil o řadu zvučných jmen. Mezi největší hvězdy patří reprezentanti: Lotyš Arturs Salija, slovenský bek Lukáš Kozák nebo slovinský brankář Luka Gračnar, dobře známý ze svého dlouholetého působení v EBEL v dresu Salzburgu.

Na soupisce najdeme i další zajímavá jména. Českého brankáře Tomáše Vošvrdu, švédského obránce Simona Karlssona nebo ex-znojemského útočníka Jindřicha Abdula. Poprad vyhrál Tatranský pohár celkem osmkrát, naposledy v roce 2014. V letošním ročníku nejprve porazil maďarský Miškovec 3:1, ve druhém utkání podlehl Vítkovicím 5:6 po samostatných nájezdech, bodový zisk mu ale stačil k vítězství ve skupině a postupu do finále proti Orlům.

Znojemskému týmu se na turnaji daří. Nejprve v prodloužení porazil loňského vítěze z Košic 4:3, následně otočil duel s francouzským Gapem a zvítězil 4:2. Velmi se daří obranné dvojici Lattner - Stehlík, která je velmi produktivní směrem dopředu, nebo kanadskému útočníku Allanu MacPhersonovi, jenž rozhodl první utkání proti Košicím.

» Online přenos ze zápasu sledujte od 19:00 zde

NEWSLETTER