Turnaj nám vyšel, byla to dobrá prověrka, chválí po finálové účasti Jakub Stehlík

Naši soupeři
ÚT 4. 9. 2018
Příprava před novým ročníkem Erste Bank Eishockey ligy míří nezadržitelně do finiše. Orli si v uplynulém víkendu zahráli na tradičním Tatranském poháru ve slovenském Popradu, kde se probojovali až do finále. "Týmy i zápasy byly kvalitní," pochvaluje si obránce Jakub Stehlík.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Znojemský tým se postupně utkal ve skupině s loňským vítězem turnaje z Košic a francouzským Gapem, loňským účastníkem Ligy mistrů. "Francouzi měli hodně mladý tým, několik zámořských hráčů. Dobře bruslili a vůbec nebylo jednoduché s nimi hrát," upozorňuje Stehlík. V střetnutí s Košicemi si zase hráči vyzkoušeli pikantní souboj s trenérem Romanem Šimíčkem, ještě loni koučem Orlů. "Žádná speciální rivalita tam ale nebyla," říká Stehlík.

Tomu turnaj v obranné dvojici po boku Jana Lattnera vyšel výborně. Kromě spolehlivé práce dozadu vydatně přispíval i v ofenzivě a připsal si několik kanadských bodů. "Hráli jsme s Honzou hodně přesilovky, chodili na ně pravidelně. To člověku pomůže a dodá sebevědomí. Řekl bych, že nám ten turnaj docela vyšel," podotýká skromně sedmadvacetiletý znojemský odchovanec.

Stejně jako zbytek týmu byl velmi potěšěn početnou a hlasitou podporou, kterou týmu na všech utkáních vytvořili znojemští fanoušci, kteří pod Tatry přicestovali. "Obecně tam kromě nich na zápasech skoro žádní diváci nebyli, ani když jsme hráli proti domácímu Popradu. Řekl bych, že i ve finále to bylo hlasivkově vyrovnané. Fanouškům určitě patří velký obdiv a poděkování," dodává Stehlík.

NEWSLETTER