Bartoš kapitánem: Těším se, snad budeme lidi bavit

Rozhovory
ČT 6. 9. 2018
Orli vstoupí do nové sezóny Erste Bank Eishockey Ligy s novým kapitánem. Dlouholetý majitel "céčka" na dresu Jiří Beroun s aktivní kariérou skončil, na jeho místo trenéři zvolili Davida Bartoše. „Je to pro mě velká čest," neskrývá šestadvacetiletý znojemský odchovanec.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Váš poslední zápas v přípravě přinesl třináct gólů a jasné vítězství. Jaké z něj máte dojmy?
Napadalo nám to tam, takže z našeho pohledu určitě dobrý zápas. Prosadili jsme se v přesilovkách, zejména ve druhé třetině. Panuje spokojenost, snad nám to vydrží do ligy a budeme tak pokračovat i dál. Škoda jen třetí třetiny, kdy jsme trochu polevili v hlavách a nechali soupeře střílet samotné z mezikruží. Mrzí nás to i kvůli Patrikovi Nechvátalovi, který tak dostal zbytečné góly.

Program přípravy byl hodně pestrý, jak ji hodnotíte? Hráli jste s českými, slovenskými týmy, ale třeba i Francouzi.
Každý zápas byl jiný. Gap měl v týmu spoustu mladých kluků, kteří lítali po ledě, a my tak zápas otáčeli až ve třetí třetině, kdy se zdálo, že jim trochu dochází síly. Naopak extraligové týmy tolik nebruslí, ale zase dodržují taktiku, takže je těžké se prosadit. Jsou efektivnější, lépe připravení v obraně. Měli jsme lepší i horší zápasy. Myslím, že příprava obecně splnila svůj účel.

Ligu budete začínat sérii venkovních utkání, může to být nevýhoda?
Ani si nemyslím. Jasně, domácí prostředí je výhoda, ale o to víc se pak budeme před naše fanoušky těšit a ty zápasy tam nakonec stejně odehrajeme. Neviděl bych v tom problém.

Byl jste zvolen novým kapitánem mužstva, co to pro vás znamená?
Nečekal jsem to, ale trenéři se tak rozhodli. Těším se a určitě je to pro mě čest kluky vést. Doufám, že uděláme dobrou sezónu a budeme lidi bavit dobrým hokejem.

Budete komunikovat i s rozhodčími?
Budu a už se nemůžu dočkat (smích). Loni mě to docela bavilo. Snad s nimi bude řeč.

NEWSLETTER