Fryčer po Villachu: Měli jsme na tříbodovou výhru

Rozhovory
NE 16. 9. 2018
Orli si v prvním vystoupení sezóny odvezli z ledu Villachu bod. Vyrovnaný duel přinesl přetahovanou se šťastnějším koncem pro domácí barvy. Znojemský tým litoval, z utkání mohl vytěžit víc. "Měli jsme zápas dovést do vítězného konce," potvrzuje hlavní trenér Miroslav Fryčer.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Berete výsledek z prvního kola spíš jako bod získaný, nebo dva ztracené?
Když si zápas zpětně promítnu, beru to spíš jako dva ztracené body. Bohužel se v naší se objevily zbytečné a laciné chyby, které soupeře nakoply, a ten byl velmi efektivní. Zápas jsme měli dovést do vítězného konce, mám z prvního vystoupení tedy trochu rozpolcené pocity.

Po dlouhém čekání a přípravě přišel konečně ligový zápas. Bylo na týmu znát, že je to jeho první zkušenost s EBEL v novém ročníku?
Určitě to byl úplně jiný zápas než v přípravě. Kluci věděli, že teď už se hraje o body a rozhodují maličkosti. Řekl bych ale, že jsme nehráli špatně, vytvořili si spoustu šancí, ale bohužel je neproměnili. To nás provázelo celý zápas. Oni se naopak párkrát dostali před naší branku a byly z toho tři góly v naší síti. Je to škoda, měli jsme na to odvézt si domů všechny body.

Dvakrát se Znojmo zásluhou Lucianiho prosadilo v přesilovce, jak hodnotíte tuto herní činnost?
Samozřejmě když se podíváte na statistiku a vidíte, že jsme ze čtyř přesilovek dali dva góly, vypadá to dobře. Jenže pak si musíme uvědomit, že v té první výhodě jsme hned vzápětí taky gól dostali, a to už tak pozitivní není. Ale zrovna přesilovky jsou herní činnost, která se v průběhu sezóny bude postupně zlepšovat.

Kvůli odloženým zápasům budete nyní hrát další zápas až příští neděli v Grazu. Jaký bude program týmu?
Měli jsme v sobotu odpoledne trénink, v neděli volno. Večer jsme ale naplánovali modelový zápas, abychom najeli na pravidelný rytmus pátek - neděle. Příprava v týdnu pak bude celá směřovat k nedělnímu zápasu v Grazu. Trochu mě jen mrzí zranění, která se teď vyrojila. Mimo jsou se zdravotními problémy Honza Lattner a Patrik Novák, kvůli otřesu mozku navíc zápas ve Villachu nedohrál Dominik Tejnor. Snad to nebude na dlouho.

NEWSLETTER