Derby je tu! Do Znojma míří Vídeň

Naši soupeři
SO 13. 10. 2018
Po výhře nad Klagenfurtem Orli v posledním zápase proti Bolzanu neuspěli. A kdy jindy si spravit chuť, než v místním derby proti Vídni?! Další šanci na zisk bodů budou mít znojemští hráči v neděli od 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024
» Hvězda soupeře
Rafaelu Rotterovi chybí tři body, aby v historických tabulkách Vídně přeskočil klubovou legendu Benoita Grattona

Caps prožívají povedený start do sezóny. V dosavadních devíti duelech ztratili jediný bod, když hned v prvním kole porazili Linz až na nájezdy. V současnosti tak mají na kontě 26 bodů s děsivým osmibodovým náskokem na druhý Graz, a to po devíti odehraných kolech.

Hlavním strůjcem současného úspěchu je bezesporu hlavní trenér Dave Cameron, kterého Vídeň přivedla v letní pauze. Velmi úspěšný Kanaďan má ve sbírce stříbrnou a zlatou medaili z mistrovství světa juniorů z pozice asistenta trenéra týmu Kanady, stříbrnou medaili z téhož mistrovství z role hlavního kouče a také zlatou medaili z mistrovství světa v roli asistenta! Zároveň šedesátiletý lodivod asistoval šest let na lavičce týmů NHL a dva roky dokonce sám vedl Ottawu.

Tým po loňské povedené sezóně, kdy Caps došli do semifinále soutěže, opustilo jen pár hráčů. Nejvíce zvučným jménem odcházejícím z celku byl bezesporu produktivní bek Ryan McKiernan a dlouholetá opora vídeňského týmu Jamie Fraser. V útoku pak Vídeň přišla o Jerryho Pollastroneho.

Tým posílil hlavně do defenzívy. Z Linze přišel obávaný Marc-André Dorion, který se prozatím v EBEL pyšní 0,61 body na zápas, a to jako obránce! Také Mat Clark, druhý bek, který v létě přišel do Vídně, musí být zmíněn. V roce 2009 byl draftován Anaheimem, za který si odbyl i 9 startů ve slavné NHL. Před loňskou sezónou vyměnil život na farmě za Evropskou štaci, zvolil Bolzano, se kterým hned vyhrál titul v EBEL.

Po nevydařeném pátečním zápase proti Bolzanu chtějí Orli opět okusit chuť vítězství. „Věřím každý zápas, že se odrazíme k nějaké delší sérii. Jeden zápas sezónu nedělá. Musíme předvádět stabilní výkony. Nejsme schopni zvládat kritické situace. Z puku děláme čtverec. Místo toho, abychom stříleli, přihráváme. Na to soupeř čeká,“ prohlásil před nedělním utkání kouč Znojma Miroslav Fryčer.

Bilance vzájemných mistrovských zápasů z pohledu Orlů

zápasy celkem V P VP PP VB:IB
41 7 21 6 7 100:145

Porovnání soupeřů

Orli Znojmo Vienna Capitals
pozice v tabulce 11. 1.
body 5 26
aktuální forma Znojmo - Bolzano 0:4
Znojmo - Klagenfurt 2:1
Fehérvár - Znojmo 5:2
Vídeň - Klagenfurt 2:1
Dornbirn - Vídeň 2:3
Bolzano - Vídeň 2:3
nejproduktivnější hráč C.J. Stretch, 10 bodů (2 + 8) Peter Schneider, 13 bodů (3 + 10)
nejproduktivnější obránce Rostislav Šnajnar, 2 body (0 + 2) Casey Davis, 4 body (2 + 2)
brankář Tomáš Halász (89,30 %) Jean-Phillippe Lamoureux (93,50 %)
využití přesilovek 19,40 % 17,80 %
úspěšnost oslabení 72,40 % 83,30 %

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#6 Patrick Gruber, #33 Gergély Kincses
Čároví rozhodčí:#55 Daniel Soos, #87 Gasper Jaka Žgonc

Sestavy z posledních zápasů

Lassila (11. Halász) – Šnajnar, Parkkonen, Lattner, Stehlík, Tejnor, McEachen, Bulín, Špaček – Kalus, Stretch, Luciani – Hlava, Braes, McPherson – Novák, Bartoš, Guman – Mrázek, Matuš, Němec.
Lamoureux – Hackl, Clark, Wall, Peter, Davis, Lakos P. – Tessier, Holzapfel, Hartl – Arniel, Vause, Rotter – DeSousa, Nissner, Schneider – Fischer, Wukovits, Romig.
NEWSLETTER