Atmosféra je tu vždy perfektní, i když se nedařilo, chválí fanoušky Marek Kalus

Rozhovory
PÁ 16. 11. 2018
Do orlího hnízda zamířil před touto sezónou a hned se vypracoval mezi klíčové hráče znojemského celku. Díky dvěma brankám v zápase s Villachem se Marek Kalus vyšvihl do popředí produktivity, zároveň je druhým nejlepším střelcem mužstva.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Dosáhli jste na třetí vítězství za sebou. Jak hodnotíte utkání?
Zase to byl těžký zápas. Hráli jsme na tři pětky. Je to hodně důležité vítězství, protože Villach byl pár bodů za námi, takže jsme trochu odskočili. Nálada v kabině je dobrá a doufám, že se od toho odpíchneme dál.

Je těsné vítězství lepší než třeba výhra 5:0?
Myslím, že je to jedno, jestli vyhrajete 5:0 nebo 5:3. Bylo to samozřejmě vydřené vítězství, ale myslím, že je jedno, jaký je výsledek. Důležité jsou body.

Vy sám jste k výhře přispěl dvěma góly...
První gól byl takový šťastný. Jeli jsme dva na jednoho, trochu mi to tam sjelo, poslal jsem to na bránu a padlo to tam. Druhý gól byl z dorážky, kdy jsem se natlačil do brány. Byl to takový nehezký gól, ale hlavní je, že to tam padlo.

Na hattrick jste potom nepomýšlel?
Tak samozřejmě jsem na něj myslel, ale co už. (úsměv)

Patříte k nejlepším střelcům mužstva. Na vedoucího Petra Mrázka, který je nyní zraněný, ztrácíte gól.
Velice nás mrzí, že se zranil. Moc mu přeji, aby se z toho rychle dostal, protože se mi s ním jako s hráčem hrálo dobře. Je mi jedno, zda má více gólů on nebo já.

Ve třetí části jste si dvakrát vypracovali dvoubrankový náskok, ovšem vždy jste o něj vzápětí přišli.
Nevím teď, co k tomu říct. Bylo to nervózní do poslední sekundy. Musíme se vyvarovat chyb v obranném pásmu, tam to všechno začíná. Vždycky dáme gól, ale pak dovolíme soupeři druhý nádech, aby se dostal zpátky do hry, což je největší chyba. Někdy mi přijde, že přestaneme hrát.

S čím do dalšího zápasu?
S tím samým, hrát s nasazením. Jak jsem říkal, pořád jsou chyby v obranném pásmu, takže na tom musíme na tréninku zapracovat a bude to dobrý.

Jaká byla reprezentační přestávka?
Byla dobrá, odpočinuli jsme si, nabrali síly a myslím, že nám pomohla.

Byl jste za ni rád nebo nebo byste raději hrál dál?
Asi bych byl radši, kdyby se hrálo dál, protože když je člověk v tempu, tak z toho nevypadne, ale samozřejmě nejde hrát třikrát týdně celou sezónu. Pauza je potřeba na regeneraci a myslím, že to pomohlo celému týmu.

Ve Znojmě hrajete první sezónu, stihl jste už město poznat?
Bydlím přímo na náměstí, takže z okna vidím, co se děje. (směje se) Město se mi líbí, takové tišší, menší, je to tady krásné, lidi tu jsou fajn a já jsem spokojený.

Co atmosféra během zápasu?
Super! I s těma nepříznivými výsledky, které jsme předváděli na začátku sezóny, lidi pořád chodili. Musím říct, že atmosféra je tu perfektní.

NEWSLETTER