Klidně jsme mohli být třetí, ale hloupě ztrácíme body doma, mrzí Fryčera

Rozhovory
ST 2. 1. 2019
Miroslav Fryčer se v neděli ve Vídni vrátil na střídačku po čtyřzápasovém trestu od disciplinární komise. Jak zápasy na tribuně prožíval? A jak vnímá útok na první šestku? Přečtěte si v rozhovoru.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Prohra s Linzem musí mrzet o to víc, když jste mohli ztrátu na šestku stáhnout na tři body. Nyní je to devět...
Je to opravdu těžké. Zbývá nám deset zápasů do konce základní části, takže je to stále hratelné. Na klucích je vidět, že to odhodlání mají. Výsledek je bohužel takový, jaký je, ale my to nevzdáme a do posledního zápasu budeme bojovat. Věřím, že jsme toho schopni, ale nesmíme ztrácet tak hloupě body. Mohli jsme být klidně třetí nebo čtvrtí, ale kvůli naší blbosti jsme tam, kde jsme.

Je těžší hrát na Nový rok? Musíte hráče nějak hlídat?
Kdyby to bylo v osmdesátých letech, tak bychom to asi těžko uhlídali. Když se teď podíváte na pití a potraviny v kabině, je to něco jiného. Tohle je generace, která na sebe dá pozor sama. Jsou to dospělí lidé, kteří vědí, o co se hraje. Pro mě to není nic zvláštního, protože v Kanadě se pravidelně hrávalo 31. prosince. Sotva jsme slezli z ledu, tak se otevíral v šatně šampus.

Během Vánoc hrajete s přímými konkurenty – Linzem a Fehérvárem. Je to o to víc důležité období, že?
Odhodlání nám nechybí, ale jakmile hrajeme doma, tak to s těmito soupeři vyloženě prodrbeme. Můžeme trénovat, jaký systém chceme. Je to tak nalosované, musíme se s tím vypořádat. Pevně věřím, že to play-off uhrajeme. Ať už to bude z první šestky nebo ze spodku.

Na marodce zůstávají Parkkonen, Tejnor, Bartoš a Mrázek. Jak se jeví situace ohledně těchto hráčů?
Mysleli jsme, že dnes by mohl naskočit Parkkonen, ale po dopoledním tréninku to opravdu nešlo. Snad se vrátí po Fehérváru. U zbytku si budeme muset počkat déle, ale třeba nás někdo překvapí.

Do sestavy tedy musíte zapojovat hodně juniory. Jste s jejich výkony spokojen?
Jsem mile překvapen, jak ti domácí kluci hrají. Adam Jonáš hrál předchozí zápasy venku velice slušně, nyní se poprvé kompletně představil i před domácím publikem. Je to obrovské plus.

Poohlížíte se po nějakém posílení?
Poohlížet se můžeme, ale musíme si uvědomit, s jakým rozpočtem pracujeme. Důležité je také to, co je k dipozici na trhu a zda by nám to vůbec pomohlo.

Ve Vídni jste se vrátil po vypršení trestu na střídačku. Už jste se těšil?
(smích) Už jsem vyrovnaný člověk. Samozřejmě jsem se těšil, protože u počítače nebo na tribuně je to daleko horší.

Měl jste nutkání jít během zápasu do kabiny?
Ano, ale ten trest by potom byl daleko přísnější. Už to raději nebudu riskovat. Kluci odvedli i tak solidní práci.

Dostal jste už někdy podobný trest?
Ne. Ani v Polsku jsem nic takového nezažil. Prý to tady už pár let trvá, takže asi žádné překvapení, ale mě to tedy zaskočilo hodně.

NEWSLETTER