Šance pořád je. O první šestku budeme bojovat, burcuje Erik Němec

Rozhovory
ČT 3. 1. 2019
Erik Němec svými třemi body táhl svůj tým za vyrovnáním gólové ztráty v utkání s Linzem. Na body do tabulky to ale bohužel nestačilo. Jak utkání hodnotí? A jak vidí následující boje o TOP 6? Dočtete se v rozhovoru.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Jak hodnotíte novoroční utkání s Linzem?
Byla to taková houpačka. Myslím si, že jsme začali skvěle. Ale neproměnili jsme šance, které jsme měli. Mohli jsme dát hnedka dva nebo tři góly. Pak ale Linz proměnil svoje šance a měli jsme zase třígólové manko. A to se těžko stahuje. Linz poté trošku povolil a my jsme se vrátili do zápasu. Stáhli jsme to na 5:6, jenomže je pro mě těžké říct, co se stalo. Protože sám nevím, co na to říct. Najednou jsme zase prohrávali za minutu o tři góly.

Bylo to hodně podobné jako s Fehérvárem v předchozím domácím utkání...
To ano. Jak říkám, je to pořád taková houpačka. Nemyslím si, že se na ty zápasy nesoustředíme. Šance máme a musíme je proměňovat. Tým se cítí hned lépe, když v prvních pěti minutách dá dva góly.

Vám osobně se to utkání povedlo. Zaznamenal jste tři body, tak může být alespoň z osobního hlediska spokojenost?
To sice ano. Na jednu stranu vládne spokojenost, když se vám bodově povede zápas. Ale teď už je fáze sezóny, kdy už to není o bodech. Ty body, když to řeknu hloupě, se honí především na začátku sezóny. Teď už je to ale skoro jedno. Je jasné, že se musí dávat góly a je jedno, kdo je dá. Sezóna finišuje, bojuje se o první šestku a tenhle zápas byl pro nás důležitý. Bohužel jsme ho ale nezvládli.

Trošku odlehčující otázka: jak jste trávil silvestra?
Byl jsem doma s pár přáteli. Přijeli moji kamarádi z Ostravy, takže taková pohodička s nejbližšími. Ani jsem moc nepil (smích). Nic velkého, jinak by se mi hrálo hodně špatně.

A Vánoce?
Úplně podobně. Pocházím z Ostravy, takže jsem jel domů. Navštívil jsem bratra, sestru a rodiče a zase jsem jel v podstatě zpátky. Bylo to takové honem honem.

Do konce základní části zbývá deset kol. Po zápase s Linzem vám první šestka odskočila na devět bodů...
Každý chce do té první šestky. Myslím si, že bychom se měli soustředit na to, abychom se tam dostali. Dnešní zápas je velká škoda, protože to byl hodně důležitý zápas. Ale šestka je pohodlnější. Takže se budeme snažit dostat se tam. Protože si myslím, že možnost ještě je.

Teď vás čeká Fehérvár. Další přímý konkurent...
Bude to podle mě velký boj. Ve Fehérváru se hraje samo o sobě velmi těžko. Teď rozhoduje každý detail, nesmíme vypustit ani kousek.

V poslední době hrajete na tři útoky. Je to o to víc unavující?
Abych řekl pravdu, tak síly to rozhodně bere. Točit tři útoky je na jednu stranu fajn, protože se pořád dostáváte do tempa. Ale jak jdou ty zápasy rychle po sobě, do toho ještě cestování, tak to trochu síly bere. Ale myslím si, že se každý snaží regenerovat, jak nejlépe to jen jde.

Jak tým prožíval potrestání trenéra Fryčera, který nesměl čtyři zápasy na lavičku? Podívali jste se potom na video?
Ano, dívali jsme se na to. Emoce k hokeji patří a myslím si, že to bylo na jednu stranu i fajn, že se postavil za tým. V ten moment si myslím, že udělal správnou věc.

NEWSLETTER