Dokážeme porazit každého, ale musíme hrát lépe v obraně, ví C.J. Stretch

Rozhovory
ST 9. 1. 2019
Hodně gólů vstřelených, ještě více inkasovaných. Hodně podobný obrázek nabízí posledních pár domácích zápasů Orlů. „Nemůžeme na domácím ledě dát soupeři pětigólový náskok,“ uvědomuje si americký útočník ve službách Znojma C.J. Stretch.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Poslední tři domácí zápasy se vyvíjely jako přes kopírák. Brzké vedení soupeře, poté velká stíhací jízda, nakonec ale porážka. Co na to říkáte?
Nehrajeme zkrátka celých šedesát minut. Všichni vidíme, že umíme dát góly, ale nepůsobíme dobře v obraně. Hlavně v začátku zápasu. Nemůže se nám stát, že dáme soupeři pětigólový náskok, jako proti Vídni.

Přitom venku se vám naopak velmi daří, v tabulce zápasů na hřištích soupeře jste třetí. Čím je způsobený ten rozdíl?
Řekl bych tím, že hrajeme jednodušeji. Navíc nejsme pod tlakem, můžeme hrát klidněji. Ale to není omluva. Fanoušci tady nás hlasitě podporují, zaplňují stadion a my se jim musíme odvděčit lepšími výkony.

Sledujete teď s blížícím se koncem základní části více tabulku a rozdíly mezi mužstvy?
Ano, všichni se na ni díváme. Hlavně teď, kdy se rozhoduje o pozicích pro play-off. Každý zápas a každý bod je důležitý. Pořád věříme, že se do šestky můžeme dostat.

Je to vaše první sezóna v téhle soutěži, bodově se vám daří, jaké zatím máte z EBEL dojmy?
Je to určitě dobrá liga. Nečekal jsem, že bude tak ofenzivní, hodně mi to připomíná právě DEL2, kde jsem hrál loni. Jako tým jsme měli lepší i horší momenty, ale přesvědčili jsme se, že můžeme porazit každý tým. Jak už jsem říkal, chybí nám k tomu jednodušší a zodpovědnější hra v obraně. Jinak město i zázemí týmu se mi moc líbí.

NEWSLETTER