12 - Smršť před Vsetínem

Statistická smršť
PO 25. 11. 2002
Z n o j m o - Bude se opakovat thriller z posledního vystoupení Znojma ve Vsetíně, anebo nastřílí Peter Pucher hattrick jako v únoru? Na koho si je třeba dát v dresu soupeře velký pozor a který týmů je na v historii vzájemných zápasů lépe? Odpovědi nabízí předzápasová smršť! <hr> <b>Proč jít na hokej?</b> <li>Orli první dva zápasy moravského čtyřbloku zvládli, nyní je čeká další kvalitní soupeř. <li>Přijede Jiří Hudler, největší talent ligy. <li>Orli se budou chtít rehabilitovat za trápení s Havířovem. <li>Vsetín hraje venku lépe než doma, potvrdí tento fakt i ve Znojmě? <li>Nastoupí v brance Orlů Kameš nebo Altrichter?
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Znojmo - Vsetín

Bilance
1999-002000-012001-02
10/10 VSE-ZNO 3-5
26/11 ZNO-VSE 1-3
21/ 1 VSE-ZNO 1-0
 5/ 3 ZNO-VSE 3-3
12/ 9 VSE-ZNO 2-1
22/10 ZNO-VSE 3-5
 3/12 VSE-ZNO 1-4
 4/ 2 ZNO-VSE 2-7
16/ 9 VSE-ZNO 5-2
21/10 ZNO-VSE 1-1
2/12  VSE-ZNO 3-1
20/1  ZNO-VSE 4-3


2002-03
27.9.2002 VSE-ZNO 4-5: Vampola, Kucharczyk, Demel, Streit - Vorel 2, Haman, Ludvík, Procházka


Celkem 13-4-2-7 32-41. Vsetín má vzájemnou bilanci se Znojmem lepší, ze 13 zápasů vyhrál více než polovinu. Znojmu se daří více venku než doma, ale v posledním měření sil na jaře Orli zvítězili. Nejvyšším skóre skončil zápas v únoru 2001, kdy Vsetín, tehdy ještě s Dopitou a spol., nastřílel Orlům na jejich ledě sedm branek.

Aktuální tendence
Orli dokázali za víkend sklidit úrodu v podobě maximálního počtu bodů, když porazili jak Havířov, tak Zlín. Vylepšili si tak svou pozici před hranicí osmičky pro play-off.

Vsetín sice prohrál v neděli v Karlových Varech 1:6, předtím ale úspěšnou sérií zápasů doma dokázal, že má velmi dobrou formu. Bodovými zisky se Valaši dotáhli až těsně pod osmé místo, které po pátku dokonce na den okupovali.

Lídři kanadského bodování:
Znojmo
1 Uram 	 19 (9+10)
2 Pucher 18 (3+15)
3 Vorel  17 (10+7)
4 Plášek 13 (7+6)
5 Barus  10 (5+5)
Vsetín
1 Hudler      38 (16+22)
2 Kucharczyk  17 (9+8)
3 Vak         15 (7+8)
4 Ambruz      11 (8+3)
5 Demel       11 (6+5)
Pravděpodobné sestavy
Znojmo: Kameš - Soudek, Havíř, Benák, Křetinský, Snopek, Toman - P. Pucher, Haman, Uram - Plch, Vorel, Milan Procházka - Cisár, Barus, Plášek - R. Erat, Ludvík, Petr Kumstát.

Vsetín: Biegl - Luža, Němec, Kuboš, Horáček, Jaškin, J. Polák - Kotásek, Stantien, Demel - Kucharczyk, Hudler, Streit - Vozdecký, Vak, Ambruz

Absence
V posledním zápase ve Zlíně chyběl Radek Haman, jeho start je nejistý. Vsetínu podle dostupných informací nechybí nikdo.

Představení soupeře
Vsetínský hokej se po fázi automatického sbírání titulů a následného pádu na dno krize ocitá ve fázi stabilizace, jak herní, tak ekonomické. Šestinásobný mistr ligy se za pomoci města Vsetína zaměřil na standardní fungování klubu, založil akciovou společnost a podíl si koupil i brankář Roman Čechmánek.

Na ledě se mladý kádr pod vedením zkušených trenérů snaží navazovat na to dobré, co Vsetínu hokej přinesl a parta okolo hvězdy Hudlera srdnatě bojuje o play-off.

Vsetínský hokej se na výsluní dostal v roce 1994 a na dlouhých sedm let ovládl českou hokejovou kotlinu. Hráči jako Dopita, Čechmánek, Vlach, Stavjaňa, Bělohlav, Procházka, Patera, Mařák, Beránek či mnoho dalších dokázali získat v tomto období šest zlatých a jednu stříbrnou medaili. Pak však přišly ekonomické problémy, hvězdy odešly a hokej na Vsetíně přežil jen s obtížemi. Nyní ale dýchá a jak se zdá, na odchod do propadliště dějin to už nevypadá.

Oficiální internetové stránky vsetínského klubu naleznete na adrese www.hc-vsetin.cz, a klubovými barvami jsou žlutá a zelená.

Víkend plný bodů
Šest bodů ze dvou zápasů dokázali za uplynulý víkend získat hráči Znojma. Přestože měli za soupeře poslední dva celky tabulky, výhry se nerodily lehce. Havířov se dokonce ve Znojmě dostal do vedení, ale nakonec Panteři svou chudou bodovou sbírku nerozšířili. Ani ve Zlíně to Orli neměli lehké, o trojbodové výhře nakonec rozhodla až chyba domácího brankáře, který podcenil střelu Benáka.

Střelci víkendu
Hned tři hráči Orlů se během víkendu dvakrát radovali z branky. V pátek vstřelili po dvou gólech David Havíř a Roman Erat, naopak Marek Uram své dva zásahy rozdělil rovnoměrně mezi oba soupeře. Dvě asistence si připsali i Petr Kumstát a Peter Pucher.

Proti Vsetínu góly v poslední minutě
V posledních dvou zápasech proti Vsetínu dokázali Orli strhnout vítězství na svou stranu doslova v hodině dvanácté. V únoru na domácím ledě rozhodl zápas Karel Soudek gólem na 4:3, který padl 28 vteřin před koncem, v září ve Vsetíně zase skóroval Milan Procházka v čase 58:46.

Pětice železných, Pucher střelec
Hned pět hráčů Znojma pamatuje všech třináct extraligových duelů se Vsetínem: Haman, Havíř, Pavel Kumstát, Pucher a Soudek. Nejlepším střelcem vzájemných duelů je s devíti brankami Peter Pucher, za připomenutí stojí především jeho hattrick, kterým se se znojemskými fanoušky rozloučil před odjezdem na letošní olympiádu.

Milan Kello do Pelhřimova, Sklenář do Skalice
Letošní cestovatelská anabáze mladého beka Orlů pokračuje. Po hostování v Hvězdě Brno a Havířově se nyní vedení klubu dohodlo na střídavém startu v druholigovém Pelhřimově. Nadějný obránce bude také vypomáhat znojemské juniorce. Útočník Jaroslav Sklenář bude do konce ledna hostovat ve slovenské Skalici.

Vsetín zapnul
Valaši v předminulém týdnu zvládli domácí porci zápasů s Třincem, Spartou a Zlínem a také v pátek dokázali přehrát ve vyrovnaném duelu České Budějovice. Jejich jízdu zastavily až Karlovy Vary, které také hraji ve výborné formě. Vsetín hraje zatím lépe venku než doma a má jednu obrovskou zbraň – přesilovky. V nich je, i díky Jiřímu Hudlerovi, druhý nejlepší v lize. Celkově se vsetín může pochlubit třetím nejproduktivnějším útokem ligy.

Vsetín = Hudler
Nadnesené přirovnání má velmi reálný základ. Jiří Hudler se podílel na více než polovině branek svého týmu a v tomto ukazateli nemá v extralize konkurenci. Hypertalentovaný mladík se po debutu v reprezentaci pořádně rozjel a dokázal bodovat již v jedenáctém utkání v řadě. Stále bojuje s Richardem Králem o čelo hodnocení kanadského bodování, ke dnešnímu dni je třinecký centr o dva body napřed. Je obdivuhodné, jakou výdrž Hudler v osmnácti letech předvádí, při přesilových hrách Vsetína tráví na ledě téměř se železnou pravidelností celé dvě minuty. Recept na něj se naposledy snažily najít České Budějovice, ale přestože se Peter Bartoš od Hudlera po celý zápas nehnul, dokázal vsetínský centr připravit rozhodující branku zápasu pro kolegu Vaka.

Biegl poprvé střídal
Nejdéle ze všech brankářů extraligy vydržel vsetínský brankář Radovan Biegl bez střídání. Své místo přepustil náhradníkovi Masnému až ve 24. zápase v neděli v Karlových Varech za stavu 1:5. Pro Radka Masného to byl premiérový zápas za Vsetín v extralize.

Hráči v dresu soupeře
Poslední vsetínský titul pamatuje současný brankář Znojma Jaroslav Kameš, naopak začátek vlády vsetínské dynastie zažil v dresu Dadáku a Petry Vsetín útočník Miroslav Barus. Ve Znojmě z hráčů Vsetína působil krátce Tomáš Demel.

Hvězdy soupeře: V nové rubrice vám budeme představovat klíčové hráče soupeřova týmu a také hráče, kteří mají v současné době dobrou formu.

Radovan Biegl
Třiatřicetiletý brankář ve své čtrnácté extraligové sezóně dokazuje, že stále nepatří do starého železa. Dřívější opora Pardubic, Třince a bratislavského Slovanu je v extraligové historii teprve třetí brankářskou jedničkou Vsetína, po Romanu Čechmánkovi a Jaroslavu Kamešovi. Poslední zápas v Karlových Varech mu nevyšel podle představ, ale jinak svůj tým v sezóně častokrát podržel.
Tip na překonání: Střely ze všech možných úhlů. Vary jej takhle vyhnaly z banky.

Alexej Jaškin
Zkušený bek je spolu se Stantienem jediným pamětníkem vsetínských zlatých časů. Po vážném zranění se vrátil na led a přestože se občas nevyvaruje drobné chyby, v mladé obraně Vsetína jsou jeho zkušenosti k nezaplacení.

Tip na překonání: Rychlé bruslení a rychlá kombinace.

Jiří Hudler
O tomto hráči již bylo napsáno snad všechno. S Hudlerem stojí a padá hra Vsetína a soupeři si toho jsou dobře vědomi. Přesto tento malý zázrak dokázal nasbírat už 38 bodů a už v 18 letech se na něj lidé chodí dívat jako na jednu z největších hvězd ligy.
Největší zbraň: Hokejová chytrost. Jeho rychlé ruce, rychlé nohy a bleskové myšlení dokáží najít cestu v téměř každé situaci.

Tomáš Vak
Dříve podceňovaný útočník hraje svou nejlepší sezónu. Ve třetím útoku Vsetína brání i útočí a k 15 kanadským bodům přidal i 8 plusových bodů v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách. V pátek vstřelil Budějovicím dvě branky.

Největší zbraň: Flegmatický herní projev, který se bleskově mění ve vražedné výpady do soupeřova brankoviště.
NEWSLETTER