Musíme takhle pokračovat dál, velí čtyřbodový McPherson

Rozhovory
ST 13. 2. 2019
Byl to zápas druhé útočné formace Orlů. Anthony Luciani, Radim Matuš a Allan McPherson si mezi sebe rozdělili všechny čtyři branky v úvodním zápase nadstavby proti Villachu. Tři z nich připravil právě McPherson. „Celý náš útok hrál velmi dobře," kvituje šikovný Kanaďan.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Nasbíral jste čtyři body, váš útok vstřelil všechny branky týmu. Jak hodnotíte pro vás úspěšný duel s Villachem?
Myslím si, že celý náš útok hrál velmi dobře. Je pěkné, že mně osobně se zadařilo i bodově, ale hlavně to byl výborný týmový výkon v útoku i obraně. V první třetině jsme se vyrovnali tlaku soupeře, zvykli si na zápasové tempo po přeci jen delší pauze a nakonec dokázali uspět.

“Pokud budeme v tomhle trendu pokračovat a bojovat jako jeden muž, bude to dobré.“

9 Allan McPherson (útočník Orlů)

V letošní sezóny jste doma odehráli hodně gólových přestřelek, tenhle zápas byl ale jiný. Byl to váš záměr?
Když bojujete o play-off, nemůžete si dovolit hrát takové gólové přestřelky, jako jsme tu dříve viděli. Je těžké takové zápasy zvládat a vyhrávat. Víme, že potenciál na to dát hodně branek tenhle tým má, ale hlavně nesmíme tolik gólů dostávat. To se nám podařilo.

Trenér po zápase chválil celý tým za povedený a zodpovědný výkon. Souhlasíte s tím, že se vám zápas povedl?
Určitě souhlasím. Nejen, že jsme hráli dobře, ale taky chytře, a to je důležité. Pokud budeme v tomhle trendu pokračovat a bojovat jako jeden muž, bude to dobré.

Jak vůbec hodnotíte systém nadstavby, kdy se týmům smažou body po základní části?
Je to něco jiného, než na co jsem zvyklý ze zámoří. Většinou se prostě dostanete mezi nejlepších osm a hrajete play-off. Ale i tenhle systém se mi líbí, udržuje napětí do posledního kola. Nás teď čeká důležitých sedm utkání. To první se nám podařilo, máme drobný náskok, ale musíme pokračovat ve stejném duchu i dál.

NEWSLETTER