Hlavu potěšila nečekaná návštěva v kabině. Co řekli týmu bratři Šťastní?

Rozhovory
PO 11. 3. 2019
Ač to Orlům v neděli výsledkově nevyšlo, Nicolas Hlava zaznamenal povedený večer. Obstaral totiž všechny branky domácích a poprvé v sezóně zaznamenal hattrick.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Poslední zápas základní části vám nevyšel. Šetřili jste se už na play-off?
Chtěli jsme se v tom utkání připravit na play-off, což bohužel nevyšlo. Nehráli jsme zodpovědně, podali jsme špatný výkon. Něco jsme si k tomu v kabině řekli. Ta základní část je za námi. Od pondělí se musíme naladit na play-off a připravit se na středu. To bude teprve nejdůležitější část sezóny.

Z vaší strany to byl ale povedený zápas, že? Hattrick nestřílíte každý den...
Určitě. Už je to ale za námi a musíme myslet jen na to play-off. Všichni se na to těšíme. Doufám, že se dostaneme co nejdále.

Ač v tom utkání o nic nešlo, bylo to hodně vyhecované. Čekali jste takový průběh?
Moc tomu nerozumím. Už ten zápas v pátek ve Villachu byl podobný. Ti kluci vědí, že mají po sezóně a nechápu, co si tady tím chtějí dokazovat. Neříkám, že takoví byli všichni. Místo toho, abychom si užívali hokej, tak se to tady serve. Je to zbytečné.

Po zápase přišli do kabiny slavní slovenští bratři Šťastní. Co vám řekli?
Povídali o tom, jak se máme chovat v play-off, a abychom si užívali každou minutu na ledě. Je pro nás čest podat si s takovými lidmi ruku. Klobouk dolů. Všichni k těmto hráčům máme obrovský respekt. Jsme moc vděčni za to, že nás přišli podpořit.


Bratři Šťastní navštívili po zápase kabinu Orlů.

Tu nadstavbu jste nakonec zvládli bravurně, že?
Ze začátku se šlo na krev. Všichni měli podobné šance. Musíme ale poděkovat všem klukům a všem divákům, že jsme se společně takhle semkli a dopracovali to tam. Ukázali jsme i s lidmi, jaká jsme skvělá parta.

V čem bude spočívat ta příprava na play-off?
Play-off je úplně něco jiného, než základní část. Rozhoduje každá minuta, každý gól. Nikomu nesmíme dát nic zadarmo, musíme hrát zodpovědně dozadu.

Jako soupeře si vás vybrala Vídeň. Jste spokojený?
Osobně jsem si Vídeň přál. Hlavně jsem nechtěl jet do Klagenfurtu, ale pokud chceme pomýšlet na dobré výsledky, pak musíme porazit každého.

Co se dá od té série očekávat?
Vídeň hraje hokej, na rozdíl od jiných týmů v soutěži. Tento styl nám vyhovuje. Je to daleko lepší, než když po nás neustále někdo jde a dohrává nás. Navíc i pro oko diváka to bude dobrá série.

NEWSLETTER