Orli se na domácím ledě pokusí najít recept na silnou Vídeň

Naši soupeři
ČT 14. 3. 2019
Ve druhém čtvrtfinálovém kole se Znojemští na domácím ledě postaví Vídni a budou chtít zvrátit nepříznivý vývoj série. Duel je na programu v pátek od 18:30. Odvysílá jej i televizní stanice SPORT5.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

V prvním čtvrtfinálovém kole vyhrála favorizovaná Vídeň na rakouském ledě vysoko 7:0. Rakušané těžili především z výborného vstupu do utkání. V první třetině si vybudovali čtyřgólový náskok a poté už jen čekali na chyby Orlů a dále navyšovali. Třikrát se prosadili z přesilové hry. Znojemským se v zápase skórovat nepodařilo.

Vídeň se nachází ve skvělé formě. Velkou oporou jí je Christopher DeSousa. Ten v posledních sedmi duelech nasbíral patnáct bodů za dvanáct gólů a tři asistence. Ve středečním zápase proti Orlům si navíc připsal hat-trick.

„Když k tomu přistoupíme dobře, tak nás fanoušci poženou a můžeme udělat dobrý výsledek. “

David Bartoš (kapitán, Orli Znojmo)

Vzhledem k očekávanému zvýšenému zájmu vídeňských fanoušků jim bude tradičně kromě sektoru hostů vyhrazen také prostor v sektoru H za brankou. Majitelé permanentních vstupenek na tato místa budou mít rezervovány sedadla ve zbylé části sektoru H.

Prosíme fanoušky, aby v zájmu bezpečnosti všech návštěvníků dodržovali návštěvní řád, zákaz stání v uličkách na delších stranách tribun i nařízení týkající se zakázaných předmětů. Jejich seznam je k dispozici zde. Upozorňujeme zejména na zákaz vnášení plastových lahví. Na tento zápas budou kvůli bezpečnosti všech fanoušků uplatněna zvýšená bezpečnostní opatření.

Časový harmonogram zápasu Znojmo – Vídeň, 15. března 2019
Otevření pokladen15:30
Otevření stadionu17:15
Začátek zápasu18:30

Statistické okénko

  • Ve čtvrtfinále 2012/13 Rakušané vyhráli oba duely na znojemském ledě. (1:3, 0:7)
  • Znojmo ovládlo na domácím ledě derby proti Vídni naposledy 7. prosince 2016 – před 827 dny.
  • Vídeň má nejlepší ofenzivu v lize. V 55 zápasech si připsala 216 přesných tref.
  • Orli mají nejslabší přesilové hry v lize. Ze 199 jich letos proměnili jen 31 a jejich úspěšnost je 15,6%.

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:#44 Vladimír Baluška, #4 Viktor Trilar
Čároví rozhodčí:#61 Gregor Rezek, #87 Gasper Jaka Zgonc

Sestavy z posledních zápasů

spusu Vienna Capitals:Lamoureux – Wall, Clark, Fischer, Dorion, Peter, Mullen, Lakos – Olden, Holzapfel, Tessier – DeSousa, Vause, Romig – Nödl, Nissner, Schneider – Bauer, Wukowits, Grosslercher.
ORLI ZNOJMO:Halász (21. Lassila) – Tejnor, Vainonen, Sedlák, Kruckovyč, Lattner, Stehlík, Jonáš – McPherson, Stretch, Kalus – Novák, Matuš, Mrázek – Němec, Bartoš, Hlava – Oščádal, Špaček.
NEWSLETTER