Letos se sešla skvělá parta kluků, pochvaluje si Piš uplynulou juniorskou sezónu

Juniorský hokej
ST 27. 3. 2019
V jednatřiceti zápasech si připsal osmadvacet bodů (15+13) a stal se třetím nejproduktivnějším hráčem znojemské juniorky. Řeč je o Danielu Pišovi. Ten v rozhovoru zhodnotil nejen letošní počínaní mladých Orlů.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Jak bys zhodnotil letošní sezónu juniorky?
Příprava na sezónu byla velice náročná. Ve Znojmě jsme neměli led a museli jsme trénovat na jiném stadionu. Měli jsme méně prostoru a času připravit se na sezónu, ale vypořádali jsme se s tím nejlépe, jak to šlo. Do sezóny jsme nastoupil vítězně, což bylo potřeba. Přestože jsme se nedostali mezi první dva týmy ze skupiny, které mají play-off jisté, porvali jsme se o něj v nadstavbě, již jsme vyhráli. Jako soupeře pro čtvrtfinále si nás vybrala Jesenice. Ta měla větší štěstí a sérii vyhrála.

Jak jsi spokojen se svým výkonem?
Svoji hru bych hodnotil kladně. Myslím, že výkon, který jsem podal v průběhu celé sezóny, nebyl vůbec špatný. Jsem rád, že jsem mohl body pomoct týmu dostat se do play-off.

Co vás čeká teď?
Týmové setkání, kde zhodnotíme a uzavřeme sezónu. Většinu z nás potom čeká už jen škola. Mě konkrétně i maturita.

Už jsi se zúčastnil i tréninků A-týmu. Co ti to dalo?
Příležitostí tréninků s áčkem jsem měl více. Vždy mi to přineslo nové zkušenosti, za což jsem rád. Získal jsem i srovnání mezi juniorský a seniorským hokejem.

Letos jsi šestnáctkrát nastoupil i v dresu Pelhřimova. Jak se ti za Medvědy hrálo?
Byla to nová hokejová zkušenost, zahrát si seniorský hokej. Jsem za ni rád. Škoda že situace kolem týmu je taková, jaká je.

Jakou máte partu v kabině?
Letos se sešla skvělá parta kluků. Jsem rád, že jsme si všichni tak dobře sedli.

Jak jsi se dostal k hokeji?
Přivedl mě k němu táta, který taky hrával hokej. Na led mě poprvé vzal ve třech letech a o rok později mě přivedl do hokejového klubu v Orlové.

Co máš v plánu do budoucna?
V první řadě dodělat školu a pak se věnovat hokeji profesionálně.

Nějaká zkušenost, kterou bys vyzdvihl?
Asi všechny. Jsem rád, že jsem mohl nastoupit v nejvyšších mládežnických soutěžích v ČR i v zahraničí. Po letošní sezóně navíc mužů přidat i první zkušenosti ze seniorského hokeje.

NEWSLETTER