Všechna družstva jsme jasně přehráli, hodnotí Vlašín mezinárodní turnaj ve Vídni

Aktuální zprávy
ST 15. 5. 2019
Během víkendu 27. - 28. dubna se znojemská U7 a U8 zúčastnila turnaje ve Vídni. V konkurenci deseti mužstev z Německa, Rakouska, Slovenska i Česka se 2. třída (ročník narození 2011) umístila na prvním místě. Kategorie U7 obsadila šestou pozici. Trenér mládeže Jan Vlašín v rozhovoru zhodnotil úspěch mladých Orlů i uplynulou sezónu.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

Na mezinárodním turnaji ve Vídni se hráči 2. třídy umístili na prvním místě a celý turnaj opanovali. Jak jste s jejich výkonem spokojený?
V prvním utkání s Grazem bylo znát, že kluci nebyli na ledě dva týdny, a tak se do tempa dostávali pozvolna. V dalších duelech kluci hráli výborně. Ve všech zápasech byli jednoznačně lepší v bruslení a vytvářeli si spoustu šancí. Ze skupiny postoupili zaslouženě z prvního místa a v semifinále i finále oba soupeře přehráli a turnaj celkově vyhráli. Na turnaji nebylo skutečně lepšího soupeře. Všechna družstva jsme jasně přehráli. Musím kluky pochválit za celou sezónu, kde předváděli výborné výkony, a dělali tak radost fandícím rodičům. Pochvala míří i na brankáře.

Kategorie U7 si vedla taktéž skvěle. V mezinárodní konkurenci získala šesté místo. Co byste dodal k jejímu výkonu?
Hráči této kategorie včetně obou brankářů předváděli po dobu celého turnaje výborné výkony. Kluci dobře bruslili a hráli s velikou radostí. V základní skupině jim postup do play-off utekl v jednom utkání, kdy jim stačila remíza. Bohužel dvě vyložené šance na konci utkání, kde jsme mohli vyrovnat, jsme neproměnili. Nakonec kluci skončili na šestém místě z deseti mužstev. Více než výsledky je však nutné hodnotit to, že se hráči snažili a předváděli bojovný výkon v obou dnech turnaje. Musím všechny kluky pochválit a především říci, že udělali za letošní rok velký pokrok v bruslení a herním projevu.

Co vás čeká nyní?
Tento týden klukům začala letní příprava na hřišti a v tělocvičně. Zaměřujeme se především na všestrannost a obratnost. Vše bude probíhat jako každý rok - pouze zábavnou formou. Suchá příprava bude probíhat až do konce června. Poté mají kluci volno až do konce srpna, kdy se sejdou na ledě.

Jak byste celkově zhodnotil uplynulou sezónu?
Mohu říci, že jsem plně spokojen. V kategorii přípravek nejmenších dětí je hlavním cílem především rozšiřovat základnu o nové členy. To se nám letos podařilo. V současné chvíli máme ve druhé třídě a přípravce téměř devadesát dětí. Já jsem trenérem znojemské mládeže třináct let, ale takový počet jsem zde ještě nezaregistroval. Cílem je, aby se u nás děti naučily dobře bruslit, a nebyly tak v dalších kategoriích výkonnostně limitování. Vše probíhá herní formou, takže se při tréninku děti hlavně baví a hrají si. 

Konečná tabulka kategorie U8

  1. HC Orli Znojmo
  2. Graz 99ers
  3. EC Panaceo VSV
  4. HC Střelci Jindřichův Hradec
  5. Junior Capitals „Žlutí“
  6. HC LEV Slaný
  7. EHC München
  8. Junior Capitals „Černí“
  9. Hoba Bratislava
  10. EC Okanagan Vienna Tigers

Konečná tabulka kategorie U7

  1. HC Střelci Jindřichův Hradec
  2. EC Panaceo VSV
  3. HC LEV Slaný
  4. Hoba Bratislava
  5. Junior Capitals „Žlutí“
  6. HC Orli Znojmo
  7. EHC München
  8. Junior Capitals „Černí“
  9. Graz 99ers
  10. EC Okanagan Vienna Tigers
NEWSLETTER