Kde byl, tam vyhrával! Znojemskou kabinu rozšíří Slovák Matěj Češík

Aktuální zprávy
PÁ 14. 6. 2019
Aktuální dvacítku hráčů doplní třicetiletý slovenský centr Matěj Češík, jenž má na svém kontě šest mistrovských extraligových titulů.
Vstupenky na MS IIHF 2024 v Česku

"Matěje znám velice dobře. Ve slovenské lize byl nejlepším hráčem na buly, což ten důvod, proč přichází. Je to zkušený matador, zapadne do kabiny. Jakou roli dostane, to bude hrát. Pokud bude potřeba, tak je schopný promluvit ke kabině, protože ví, o čem bude mluvit," říká trenér a sportovní manažer Miroslav Fryčer.

Češík strávil svoji dosavadní hokejovou kariéru na Slovensku. Za mateřskou Banskou Bystrici odehrál téměř pět set utkání a získal s ní tři tituly mistra extraligy v řadě (2016/17, 2017/18, 2018/19). Další blyštivé poháry vyhrál s Košicemi (2013/14, 2014/15) a se Slovanem Bratislava (2006/07).

Další dva poháry získal v sezónách 2005/06 a 2007/08, kdy ještě Bystrica působila v nižší první lize. Pár startů si Češík připsal i za prvoligové týmy, jako jsou Liptovský Mikuláš a Březno. Necelý ročník strávil i v týmu slovenské dvacítky v extralize.

"Jeho čísla nejsou sice až tak přesvědčivá, ale jde o hráče, kterého potřebujete, aby vám to sedlo. Nejde sem kvůli bodům, ale třeba to vyjde a rozstřílí se. Pro nás je důležité i do, že do Znojma chtěl jít sám," zdůvodňuje Fryčer.

Češík má na svém kontě i osm startů za reprezentační A-tým a šest utkání za slovenskou dvacítku.

» Kompletní statistiky Matěje Češíka

NEWSLETTER