Tomáš Svoboda: Domluvili jsme se rychle, zájem byl z obou stran

Rozhovory
PO 1. 7. 2019
Pro dvaatřicetiletého Tomáše Svobodu, který si v české extralize připsal již 550 startů, bude Znojmo první mezinárodní seniorskou štací. Jak se vyvíjel jeho přestup a co od EBEL očekává?
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

V minulé sezóně jste nastupoval v dresu Chomutova, který sestoupil do Chance ligy. Jak se zrodil váš příchod do Znojma?
V Chomutově jsem samozřejmě zůstat nechtěl, navíc mi tam skončila smlouva. Sháněl jsem angažmá v Česku i v zahraničí. Nakonec jsem se spojil s panem Oherou a panem Fryčerem. Domluvili jsme se velmi rychle, protože zájem byl z obou stran.

Seniorský hokej jste si zatím na jiné než české scéně nevyzkoušel. Co od mezinárodní EBEL očekáváte?
Hokej v ní bude určitě jiný. Bude to změna. Doufám, že se adaptuji co nejrychleji. Styl hry v EBEL je specifický. Hraje se důrazně, více nahoru a dolů. Je tam hodně mladých kluků a cizinců. Snad to nebude tak velká změna, abych se nezvládl rychle přizpůsobit. Doufám, že se vše dá správně do kupy a celý tým včetně mě bude na začátku soutěže dobře připraven.

Jak zatím probíhá letní příprava?
Standardně. Oproti jiným klubům, kde jsem zatím hrál, se příprava nijak neliší. Zatím trénujeme bez kluků ze zahraničí, kteří se k nám připojí až na led. Co se týče kvality a různorodosti, tak je příprava na stejné úrovni jako v jiných klubech, kde jsem se připravoval.

Patříte do skupiny hráčů, které letní příprava baví, nebo ji berete jako nutné zlo?
Pokud mám být upřímný, tak záleží na tom, o jakou část přípravy se zrovna jedná. Hokej hrajeme především kvůli té hře. Běhání po atletických stadionech není moje doména a nikdy nebyla, takže během něj trošku trpím. Na druhou stranu toho není tolik, aby se to nedalo zvládnout. Velkou část přípravy tvoří posilovna, na kterou jsem zvyklý i z průběhu sezóny. Toho stadionu naštěstí tolik není. Hrajeme třeba i fotbal, takže je to docela v pohodě (smích).

NEWSLETTER